Nederlandse Tafeltennisbond


Table Stars drukte in December
24-12-2010

Er zijn maar liefst 800 tafeltennissterren geboren in Borne.

A star is born
De gemeente Borne en T.T.V. Borne hebben samen tafeltennis gepromoot met het nieuwe project van de tafeltennisbond N.T.T.B. genaamd Table Stars. De combinatiefunctionaris Quenda Kuitert heeft op 16 december in verschillende gymzalen, tijdens de les bewegingsonderwijs, tafeltennislessen gegeven. Er zijn maar liefst 800 tafeltennissterren geboren in Borne. Er werd een spannend en sportief circuit afgelegd en een ronde om de tafel. Alle kinderen hebben een uitnodiging gekregen voor een proeftraining bij de tafeltennisvereniging. Voor iedereen die nieuwsgierig is: de training is gratis en op elke donderdag van 19.00 - 20.00 uur in gymzaal de Wheele.

Eerst clinic dan Table Stars
De tafeltennisverenigingen uit Eelde- Paterswolde en Vries organiseerden op woensdag 22 december `Table Stars': het Kinder Tafel Tennis Feest. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond en de verenigingen wordt georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Voor het eerst werd het dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Sportteams en Combinatiefunctionarissen: een ideale combinatie! Woensdag 3 november kregen de Sportteams een clinic aangeboden door Anne Vlieg, voormalig bondscoach. Hij gaf allerlei handvatten om een goede les op te zetten, en gaf tips and tricks voor het verbeteren van de eigen vaardigheid. Deze kennis is omgezet in een aantal lessen tafeltennis, die de studenten tijdens de gymnastiekles gaan geven i.s.m. de verenigingen. Hierdoor krijgen de leerlingen de kans om kennis te maken met de sport en te oefenen. Uiteindelijk resulteerde dit dus in het evenement van woensdag 22 december. Een win-winsituatie voor alle partijen!
Hoe zag het programma er uit in Eelde? Zo omschrijven ze het zelf: We zijn begonnen met een aantal spelletjes. Vorig jaar waren dat onder meer "bekertjes omver slaan", "het balletje in een mand mikken" en het "rond-de-tafel", ook wel het Koningsspel genoemd. Daarna hebben we nog een toernooi gedaan, waarbij iedereen in groepjes ingedeeld werd en tegen elkaar speelde. Thomas Groenevelt gaf zelf ook nog een demonstratie. De vereniging zal de scholen volgend jaar weer vragen aandacht te geven aan dit jaarlijkse evenement in de Kerstvakantie. Opgave gaat dan weer via de juf of meester.

Veel trotse Table Stras kinderen deze maand
Subsidie van afdeling West
De afdeling West heeft in haar laatste bestuursvergadering besloten dat verenigingen die meedoen aan Table Stars 125,- subsidie krijgen. De afdeling geeft hiermee het signaal af dat ze verenigingen wil stimuleren deel te nemen aan dit nieuwe breedtesportproject. De WK Tafeltennis is in de eigen afdeling en onderzoeken wijzen uit dat de spin-off van dergelijke grote evenementen voor het merendeel terechtkomt in de nabije omgeving van de stad waarin het evenement georganiseerd wordt. Table Stars wordt een belangrijk side event op de WK. De afdeling hoopt dat veel jonge jeugd uit haar afdeling daar te vinden zal zijn, liefst reeds als lid van een vereniging natuurlijk! Voor meer informatie over de regeling, neem contact op met Arnoud van Willigen: @afdelingwest.nl
Batjes en ballen in Brunssum
Ook diep in het Zuiden van ons land is men actief met Table Stars. TTV Brunssum heeft een nieuwe accommodatie en is zeer actief in het werven van nieuwe leden. Table Stars paste perfect in hun plannen en Wiel Conemans heeft dan ook diverse scholen benaderd om mee aan de slag te gaan. Net na de kerstvakantie wordt Table Stars op school als les aangeboden en kunnen kinderen vervolgens in de nieuwe accommodatie kennis komen maken met tafeltennis als verenigingssport. Succes in Brunssum met het enthousiasmeren van de kinderen!

Ben je benieuwd naar wat er nog meer komen gaat in het land? Kijk dan op de Table Stars agenda van www.tablestars.nl