Gemeente Pekela


Noodscenario gladheidbestrijding

Om gladheid te bestrijden stelt de gemeente ieder jaar een actieplan op. Deze is al eerder aangekondigd en hier te vinden. De gemeente heeft besloten om over te gaan op het noodscenario. Dat betekent dat er niet meer zal worden gestrooid, zoals in het actieplan staat omschreven.

Â

Â

Bij het invallen van de winter had de gemeente ca. 300 ton wegenzout in voorraad. Door het aanhoudende winterweer en de achterblijvende leveranties van wegenzout is de voorraad aanzienlijk geslonken en op basis van dit gegeven heeft de gemeente besloten om per direct over te gaan tot het noodscenario.Â

Â

Het noodscenario houdt in dat er niet meer op alle wegen conform het actieplan gladheidbestrijding 2010 â 2011 wordt gestrooid. Er wordt alleen nog gestrooid, met een mengsel van zout en zand, op:

Â

* busroutes

* invalswegen

* industriewegen

* wegen van en naar winkelcentra

Â

Op de wegen waar niet meer wordt gestrooid, door de invoering van het noodscenario, zullen indien nodig wel sneeuwschuiven worden ingezet. De strooiroutes van het noodscenario zijn hier te downloaden en liggen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Als het noodscenario wordt opgeheven, wordt dit bekendgemaakt. Voor vragen kunt u contact opnemen met het servicenummer 0900 â 1234999.

Te downloaden:

* Stooiroutes noodscenario _2_.pdf

Zie het origineel