Travel Unie International Nederland N.V.

GROEN WINTERSPORTAANBOD ARKE EN HOLLAND INTERNATIONAL UITGEBREID

⢠Meer duurzame bestemmingen én nieuwe landen

Rijswijk, 23 december 2010 â De wintersportbrochures van Arke en Holland International staan dit jaar weer vol groene accommodaties, sneeuwster- en autovrije bestemmingen. Voor het wintersportseizoen zijn 52 milieuvriendelijke sneeuwster bestemmingen geselecteerd. Daarnaast bieden beide reismerken in totaal 51 autovrije bestemmingen aan, een stijging van acht procent ten opzichte van vorig jaar. Kortom: genoeg keuze voor de milieubewuste wintersporter.

Sneeuwster bergdorpen
Arke en Holland International hebben met zorg een groot aantal milieuvriendelijke bergdorpen in populaire skigebieden geselecteerd, te herkennen aan het sneeuwster logo. Deze dorpen bevorderen bijvoorbeeld het openbaar vervoer met (gratis) skibussen en het gebruik van groene energie. Daarnaast gaan de dorpen bewust om met water, energie en afval. Hierdoor beschermen zij de kwetsbare bergnatuur én de kwaliteit van de bestemming. Er zijn sneeuwster bestemmingen in Amerika, Canada, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en Noorwegen.

Autovrije dorpen
Steeds meer bergdorpen zijn (gedeeltelijk) autovrij. Er rijden geen autoâs, waardoor de dorpen kindvriendelijk en rustig zijn. Wintersporters kunnen hun auto aan de rand van het dorp parkeren en met het openbaar vervoer verder reizen. Liefhebbers van autovrije dorpen kunnen terecht in Amerika, Canada, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië.

Groen vervoer
Arke en Holland International bieden een ruime keuze aan vervoersmogelijkheden aan. Elk vervoer heeft een ander effect op het milieu. Het reizen per trein of touringcar is het milieuvriendelijkst (in verhouding tot reizen per auto of vliegtuig). Voor het gemak zijn deze opties in de reisgidsen van Holland International dan ook groen gekleurd. Zo is het voor de klant én de reisagent in één oogopslag duidelijk wat het duurzaamste vervoermiddel is. Per bus zijn Oostenrijk, Italië, Tsjechië en Frankrijk te bereiken, de trein brengt vakantiegangers naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk.

Wijsopwintersport.nl
Beide reismerken geven ook winterse tips voor een verantwoorde wintersportvakantie op de website www.wijsopwintersport.nl. Daarnaast ontvangen klanten bij hun reispapieren een Wijs op wintersport folder met nuttige tips voor op de skibestemming.