Gemeente Hilversum

Persbericht gladheidsbestrijding

Bijgaand/onderstaand vindt u een raadsinformatiebrief. Deze brief heeft de Hilversumse wethouder beheer openbare werken, Frans van Osch, 23 december jl. naar de gemeenteraad verstuurd. In deze brief wordt de raad geïnformeerd over de laatste stand van zaken betreffende de gladheidsbestrijding in de gemeente Hilversum.

Raadsinformatiebrief betreffende gladheidsbestrijding

24 december 2010

Geachte leden van de raad,

In mijn brief van 20 december jl. informeerde ik u over de gladheidbestrijding. In deze brief meld ik u de voortgang.

De afgelopen dagen zijn de volgende maatregelen genomen:


- voortdurend ploegen, schuiven en borstelen van de doorgaande wegen;


- op cruciale plaatsen strooien met zand, met name op de hellende weggedeelten;


- met een zout-wateroplossing besproeien van de fietspaden om de sneeuw/ijs los te krijgen, vervolgens schuiven en borstelen en daarna weer besproeien om ijsvorming op de fietspaden te voorkomen;


- inzetten van SBS-medewerkers om in winkelstraten (bijv. de Gijsbrecht van Amstelstraat) de sneeuw te verwijderen die door de sneeuwschuivers aan de kant is geschoven. Zodoende worden de parallel aan de rijweg gelegen parkeerplaatsen operationeel gehouden.

21 december jl. is 50 m3 zout-zandmengsel ontvangen en 22 december nog eens 70 m3. Gistermiddag kwam 49 ton strooizout binnen.

Gisterochtend was de weersverwachting dat het zou gaan sneeuwen. Inmiddels toont de buienradar dat het de komende 24 uur niet gaat sneeuwen in het Gooi. We blijven doorgaan met ploegen, schuiven en borstelen en vanochtend hebben we een grote route zout gestrooid. Dit is inclusief de fietspaden. Het zout laten we dan even inwerken en inrijden. Naar verwachting kunnen we daarna de sneeuwresten opzij schuiven en vervolgens (preventief) zout strooien. Aldus wordt het schaarse zout optimaal effectief ingezet.

Conform mijn verwachting is het zoutloket inmiddels in werking getreden. Vanmiddag zal Hilversum zich als deelnemer melden.

Wethouder beheer openbare ruimte,

F. van Osch