Politie Zuid-Holland-Zuid

Diverse winkeldiefstallen opgelost met aanhouding vijf vrouwen

Hardinxveld-Giessendam, 24-12-2010

In de afgelopen dagen heeft de politie vijf vrouwen aangehouden in twee onderzoeken naar diverse winkeldiefstallen. De vrouwen namen onder andere cosmetica, sieraden en gezelschapsspellen mee. Op dinsdag 21 december bleken drie vrouwen actief in het winkelcentrum die in diverse zaken goederen meenamen zonder te betalen. Twee drogisterijen, een winkel voor huishoudelijke artikelen, een supermarkt en een kledingzaak werden de dupe. Op beeldmateriaal van één van de winkels stonden de drie geregistreerd.
De dag daarop zagen surveillerende agenten in het centrum van Gorinchem drie vrouwen lopen die voldeden aan het signalement van de diefstallen in Hardinxveld-Giessendam. Twee van hen, een 23-jarige vrouw uit Arkel en een 18-jarige vrouw uit Spijkenisse, konden direct worden aangehouden. De derde verdachte, een 26-jarige vrouw uit Arkel, koos het hazenpad en werd op donderdag 23 december alsnog in haar woning aangehouden.

Op 22 december bleken opnieuw winkeldieven actief in het centrum. Personeel van een winkel aan den Bogerd zag dat twee vrouwen de winkel verlieten met twee grote tassen waarbij als snel duidelijk werd dat zij gezelschapsspellen voor tientallen euros stalen. Het personeel ging achter de twee aan en zag nog net dat ze in een auto stapten en met hoge snelheid wegreden. De medewerkers waren zo alert het kenteken te noteren en dit door te geven aan de politie. De eigenaresse van de auto, een 41-jarige vrouw uit Amsterdam, werd diezelfde dag nog ontboden op het politiebureau. De volgende dag werd haar collega, een 35-jarige vrouw, in haar woning in Amsterdam aangehouden. Alle verdachten hebben bekend. Voor zover aangetroffen zijn de ontvreemde spullen terugbezorgd bij de gedupeerde winkels.