Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente en huurders ondertekenen restauratieafspraken kazerne Haerlem

In het komende jaar 2011 ligt het zwaartepunt van de uitvoering van de restauratie verdedigingswerken Front I en II. Veel deelprojecten van de restauratie zullen afgerond of gestart worden. Zo wordt in januari gestart met de gevelrestauratie van onder andere de kazerne Haerlem. Een specifiek karwei dat is gegund aan aannemersbedrijf Huurman BV. Het karakteristieke gebouw wordt later ook aan de binnenkant gerestaureerd. Hierover zijn afspraken gemaakt met de huurders van de accommodatie.

De ruimten in de kazerne Haerlem worden momenteel gebruikt door verschillende verenigingen. De modelbouwvereniging, de zendamateurs, Scouting Hellevoetsluis, Stichting Verdedigingswerken en het muzikantenoverleg Hellevoetsluis (MOH) vinden er onderdak voor hun activiteiten. Met de komst van de Werkloods op het terrein van het Droogdok, waarvan de oplevering in mei van 2011 gepland staat, komt er een nieuwe plek voor de modelbouwers en de zendamateurs. Zij zullen nog voor de zomer verhuizen naar het nieuwe pand.
De Scouting Hellevoetsluis, MOH en de Stichting Verdedigingswerken blijven gebruik maken van de kazerne Haerlem. Omdat het tijdens de inpandige restauratie niet meer nodig is om tijdelijk uit te verhuizen, zijn er afspraken vastgelegd met de huurders. Afspraken over de aanpak, de werkzaamheden en het gebruik van de ruimten in het gerestaureerde gebouw.

Bij de officiële ondertekening sprak burgemeester Kleijwegt uit tevreden te zijn met de afspraken. Hij stelde vast dat het gehele project van de restauratie van de verdedigingswerken en de bouw van de Werkloods volgens planning verloopt. Als huurder sprak de voorzitter, de heer Hazeveld, van Scouting Hellevoetsluis zijn tevredenheid uit. "Het is goed dat we in gesprek zijn en gezamenlijk tot afspraken zijn gekomen. In het huidige plan vinden wij onze wensen terug en ik ben blij dat er duidelijkheid is en dat we straks in een mooi gerestaureerd gebouw zitten."

12/24/2010