Ministerie van Defensie

ROC-leerlingen en 13 Gemechaniseerde Brigade met geld naar Glazen Huis

24 december 2010, 14.37 uur

De 10 ROC-leerlingen van het opleidingstraject Veiligheid en Vakmanschap van het Deltioncollege in Zwolle, zijn erin geslaagd gezamenlijk de 150 kilometertocht naar het Glazen Huis in Eindhoven te volbrengen. Afgelopen zondag vertrokken de toekomstige onderofficieren voor hun uitdaging, met als doel geld bijeen te lopen voor het goede doel van 3FM Serious Request. Dat lukte. De groep leverde EUR 1666,29 af

Mathijs Boelen bekent dat het onderweg best wel eens tegenviel. Kou en gladheid maakten de tocht extra zwaar. "Maar we kregen leuke reacties. `Ga door jongens' en `ziet er goed uit', werd er geroepen. Ook waren er toeterende auto's." De opvang bij 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen werd ervaren als een van de hoogtepunten. Ondanks alle positieve kanten, kan Boelen niet zeggen dat hij dit volgend jaar weer wil doen. "Daar moet ik toch nog maar eens bekijken."

13 Gemechaniseerde Brigade

Op initiatief van de soldaten 1 Marco Oost en Michael Bitsas van 41 Pantsergenie is bij alle eenheden van 13 Gemechaniseerde Brigade geld ingezameld voor de 3 FM-actie. Het leverde EUR 2500 op. Vertegenwoordigers van de landmachteenheden brachten het bedrag naar het Glazen Huis waar ze direct werden opgemerkt door dj Giel Beelen. Hij betuigde zijn dank voor het initiatief en de donatie. Maar, er moest natuurlijk wel iets tegenover staan. Volledig in stijl werd daarom het Mineurslied aangevraagd. Omdat het niet in de top 2000 staat, waren de militairen zo vriendelijk geweest het lied zelf mee te brengen.

De inzamelingsactie van 3FM staat dit jaar in het teken van weeskinderen die door aids hun ouders verloren. Het Rode Kruis gaat de kinderen met het geld voorzien van eten, drinken en kleding. Daarnaast levert de organisatie psychosociale- en thuiszorg.