Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 24-12-2010

Man aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield donderdag even voor middernacht een 29-jarige man uit Roosendaal aan in de Kalsdonksestraat. De man wordt ervan verdacht een 41-jarige man uit Roosendaal in het gezicht te hebben geslagen in een woning in de Kalsdonksestraat. De verdachte zou bij een bekende, een vrouw, hebben aangeklopt en zou zijn binnen gelaten. Hierop zou hij direct de aangever in het gezicht hebben geslagen. De politie nam aangifte op van de man, die aan de
mishandelingen zwellingen in zijn gezicht overhield. Het motief voor de mishandeling is onbekend.
De verdachte wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Er ontstond een strubbeling en de man moest door agenten onder controle worden gebracht. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en verhoor.

Beschonken bestuurder aangehouden na ongeval met licht letsel

ROOSENDAAL: De politie kreeg donderdag rond 23.00 uur melding van een ongeval op de A58, waarbij een vrouw gewond raakte. De politie trof twee auto's aan op de vluchtstrook van de A58 bij Roosendaal. Een 27-jarige vrouw uit Sprundel, de bestuurder van een van de auto's, had een hoofdwond en is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van het andere voertuig, een 58-jarige inwoner van Sint Willebrord, bleek onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en onderging op het politiebureau een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 690 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.
Beide partijen hadden een andere lezing voor de oorzaak van het ongeval. De verdachte verklaarde dat hij op de linkerrijstrook reed en werd aangereden door de andere auto die plotseling van rechts naar links kwam. De bijrijder van de andere auto verklaarde dat ze op de rechterrijstrook reden en werd aangereden door de andere auto. De man verklaarde dat hij de bestuurder aansprak en hij naar alcohol rook. Daarom nam hij de man zijn sleutels af en de politie werd gealarmeerd.

Verwarde man vernielt auto's en fietsen

BERGEN OP ZOOM: Agenten werden donderdag tegen 18.00 uur aangesproken door bewoners van de Van de Rijtstraat dat er een man tegen geparkeerde auto's had staan trappen en enkele fietsen om had gegooid. De man zou hierna zijn weggelopen in de richting van de Parkstraat. De politie hield op aanwijzen van de getuige een 36-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man kwam erg verward over en de politie besloot hem te laten beoordelen door de GGZ. De medewerkers van de GGZ besloten hem op te nemen. Tijdens zijn aanhouding uitte de man dreigementen richting de agenten.

Cafetariamedewerkster verjaagt overvaller met frietvet

ROOSENDAAL: Donderdagavond deed een onbekende man een poging een cafetaria aan de Sint Josephsstraat te overvallen. De man was binnen gekomen, bestelde iets te drinken en bedreigde de vrouw achter de toonbank hierna met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De vrouw dreigde frituurvet over hem heen te gooien en de man maakte zich zonder buit uit de voeten. De man liep in de richting van de Dahliastraat.
In de zaak waren op het moment van de poging tot overval twee mensen aanwezig. De medewerkster en haar 10-jarige kind. De agenten hebben het kind een zogenaamd 'traumabeertje' gegeven. Dit is een knuffelbeertje wat speciaal is bedoeld voor kinderen die slachtoffer of getuige zijn van een misdrijf of ongeval.
Bij het opnemen van de aangifte bleek dat er bij het cafetaria al eerder deze maand een poging tot overval is gedaan. Dit was echter niet bij de politie gemeld.
Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek gedaan in de zaak. De recherche buigt zich verder over de zaak.

De politie benadrukt dat het erg belangrijk is aangifte te doen van overvallen en na een overval altijd direct de politie te waarschuwen. Hoe sneller de politie gewaarschuwd wordt, des te groter is de kans dat de dader direct kan worden aangehouden. Vanwege het project Tegenhouden zijn er tijdens deze donkere dagen relatief veel agenten op straat. Met een goed signalement kunnen zijn meteen op zoek naar verdachte(n). Door een overval pas veel later te melden kunnen eventuele sporen verloren gaan.

Bestuurder aangehouden in gestolen voertuig

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag even voor 01.00 uur een 42-jarige man uit Etten-Leur aan. De man werd in Zwijndrecht gecontroleerd, toen hij naar eigen zeggen aan het rusten was in een vrachtwagen. De lichten van het voertuig stonden nog aan en de man werd gecontroleerd. Bij controle van de kleine vrachtwagen waarin hij reed, werd geconstateerd dat het voertuig gestolen was. De man is aangehouden voor heling en overgedragen aan de politie in Roosendaal, waar het voertuig op 4 december werd ontvreemd aan de Aanwas. De man verklaarde dat hij niet wist dat het voertuig gestolen was. Hij reed in de auto, maar deze was niet van hem. Het voertuig is in beslag genomen. De man is in
verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Special over georganiseerde hennepteelt in Bureau Brabant

Zoals gebruikelijk bij Bureau Brabant: de laatste uitzending van het jaar staat in het teken van een specifiek onderdeel binnen politie en justitie. Zo waren er bijvoorbeeld het forensisch technisch onderzoek, de beredenen, de hondengeleiders, het arrestatieteam en de mobiele eenheid. In deze uitzending nemen we een kijkje achter de schermen bij de strijd tegen de georganiseerde hennepteelt. Hoe gaat de politie te werk om sluwe criminelen te pakken? Waarom speelt financieel
rechercheren daarbij een steeds belangrijkere rol?

Dit soort onderzoeken start niet zelden na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Maar ook de wijkagent kan met cruciale informatie komen vanuit zijn wijk.
Op basis van informatie uit verschillende bronnen wordt besloten een onderzoek op te starten.
Wat veel mensen niet weten: er kan veel gevaar en risico aan zo'n ogenschijnlijk onschuldig product kleven.
Deze uitzending is helemaal gewijd aan de hennepteelt, de gevolgen en het financiële aspect ervan. Ook wordt ingegaan op de werkwijze van criminelen om burgers die financieel in de knel zitten, te ronselen om onder dwang een hennepkwekerij te starten.

Drie politiemensen worden gevolgd in hun werk bij de unit Zware Criminaliteit van de regio Midden- en West Brabant.
Zij hebben elk een eigen specialisme en leggen uit, dat het niet altijd even gemakkelijk is om de "grote boef" op te pakken.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 27 december 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 28 december 2010 om 17.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-12-2010 15:35 | © Regio Midden en West Brabant |