Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-12-2010

Man aangehouden voor softdrugsbezit

BREDA: Een 23-jarige Bredanaar is vrijdag even na middernacht
aangehouden voor het bezit van softdrugs en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man werd gecontroleerd toen hij in zijn auto zat en geparkeerd stond aan het Kruisvoort. De agenten zagen dat de man versuft reageerde en dat er lege buisjes in de auto lagen. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de man GHB had gebruikt werd hem gevraagd of hij drugs in zijn bezit had. De man ontkende, maar bleek nog een buisje met vloeistof bij zich te hebben. Waarschijnlijk gaat het om GHB. Het buisje is in beslag genomen en de man is aangehouden. De man verklaarde tijdens verhoor dat hij vergeten was dat hij de drugs bij zich had.

Vrouw aangehouden voor mishandeling winkelmedewerkster

BREDA: Een beveiliger van winkelcentrum Moerwijk hield donderdag rond 14.30 uur een 44-jarige vrouw uit Breda aan voor mishandeling. Een medewerkster van een bloemenwinkel zag die middag twee vrouwen de winkel binnen komen. De twee werden boos omdat ze vonden dat de medewerkster hen teveel in de gaten hield. De vrouw gooide in de winkel meerdere vazen kapot en werd buiten door de medewerkster tegengehouden. Hierop kreeg ze meerdere trappen tegen haar been en trok de vrouw aan haar haar. Een beveiliger kwam tussenbeide en de politie werd
gealarmeerd. Dev verdachte is door de politie overgenomen. De verdachte verklaarde dat ze niets met opzet kapot had gegooid, maar dat een vaas tijdens de worsteling met de medewerkster kapot ging. Ze zou door de aangeefster zijn vastgepakt en mocht niet vertrekken. Hierna zou de worsteling zijn ontstaan. Ook zou ze een klap van de aangeefster hebben gekregen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Special over georganiseerde hennepteelt in Bureau Brabant

Zoals gebruikelijk bij Bureau Brabant: de laatste uitzending van het jaar staat in het teken van een specifiek onderdeel binnen politie en justitie. Zo waren er bijvoorbeeld het forensisch technisch onderzoek, de beredenen, de hondengeleiders, het arrestatieteam en de mobiele eenheid. In deze uitzending nemen we een kijkje achter de schermen bij de strijd tegen de georganiseerde hennepteelt. Hoe gaat de politie te werk om sluwe criminelen te pakken? Waarom speelt financieel
rechercheren daarbij een steeds belangrijkere rol?

Dit soort onderzoeken start niet zelden na een melding via Meld Misdaad Anoniem. Maar ook de wijkagent kan met cruciale informatie komen vanuit zijn wijk.
Op basis van informatie uit verschillende bronnen wordt besloten een onderzoek op te starten.
Wat veel mensen niet weten: er kan veel gevaar en risico aan zo'n ogenschijnlijk onschuldig product kleven.
Deze uitzending is helemaal gewijd aan de hennepteelt, de gevolgen en het financiële aspect ervan. Ook wordt ingegaan op de werkwijze van criminelen om burgers die financieel in de knel zitten, te ronselen om onder dwang een hennepkwekerij te starten.

Drie politiemensen worden gevolgd in hun werk bij de unit Zware Criminaliteit van de regio Midden- en West Brabant.
Zij hebben elk een eigen specialisme en leggen uit, dat het niet altijd even gemakkelijk is om de "grote boef" op te pakken.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 27 december 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 28 december 2010 om 17.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-12-2010 15:36 | © Regio Midden en West Brabant |