Rechtbank Zwolle-Lelystad


Raadkamer beveelt bewaring verdachte uit Ens

Zwolle-Lelystad, 24 december 2010 - Op vrijdag 24 december 2010 is door de raadkamer van de Rechtbank te Lelystad het hoger beroep van de officier van justitie behandeld. De raadkamer heeft de beslissing van de rechter commissaris vernietigd en alsnog de bewaring van de verdachte bevolen voor 14 dagen.

Officier in beroep
De officier was het niet eens met de beslissing van de rechter commissaris van 23 december 2010. De rechter commissaris had de vordering om de verdachte kinderdagverblijfeigenaar uit Ens in bewaring te stellen afgewezen. De man wordt verdacht van ontuchtige handelingen met kinderen in het kinderdagverblijf.

Beslissing raadkamer
De raadkamer is van oordeel dat er wel ernstige bezwaren zijn ten aanzien van de verdenking van het seksueel binnendringen in het lichaam van het jongste meisje. De verklaringen van haar tante en vader, tegen wie ze hierover heeft verklaard, acht de raadkamer samen met de verklaring die ze zelf heeft afgelegd in een speciale verhoorstudio, voldoende zwaarwegend.

De raadkamer is van oordeel dat de ernst van de verdenking reden is voor langer vastzitten van de verdachte. Ook acht de raadkamer gevaar voor herhaling aanwezig.

Ten aanzien van de andere verdenkingen, te weten het seksueel binnendringen bij een ander meisje en overige ontuchtige handelingen, acht de raadkamer onvoldoende duidelijk dat daar van sprake is geweest.

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 24 december 2010