Gemeente Breda

Gladheidsbestrijding voor de kerstdagen in Breda

De Gemeente Breda heeft op dit moment nog voldoende strooizout om op kerstavond vanaf 18.00 uur een volledige strooironde te doen in Breda. Voordat er gestrooid wordt, doet de gemeente eerst een borstelronde om te voorkomen dat de sneeuw gaat aanvriezen.

Wethouder Bob Bergkamp: âWe zetten alle zeilen bij om de stad met de Kerst begaanbaar te houden. Gelukkig hebben we het strooibeleid goed op orde in Breda. De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in materieel, in een nieuwe zoutloods en in een samenwerkingsverband met provincie en Rijkswaterstaat. Tot nu toe hebben we adequaat kunnen strooien. De bodem van de zoutvoorraad is echter nu ook in Breda in zicht zodat we, als het slechte weer aanhoudt, ons strooibeleid zullen moeten aanpassenâ.

Mocht het met de kerstdagen of kort daarna weer gaan sneeuwen, dan zal de gemeente het noodplan moeten instellen omdat de voorraad strooizout dan te beperkt is. Dat betekent dat er dan alleen op de hoofdwegen gestrooid kan worden. De gemeente blijft wel borstelen en schuiven op de gebruikelijke plekken als hoofdwegen, stedelijke invalswegen en wijkontsluitingswegen, routes gevaarlijke stoffen, bruggen en viaducten, winkelstraten en de historische binnenstad, wegen van en naar hulpdiensten en calamiteitenroutes.

Daarnaast blijft het natuurlijk zaak voor de weggebruiker om extra voorzichtig en alert te zijn op de weg want ook als er gestrooid is kunnen wegen soms nog glad zijn
Ook doet de gemeente een beroep op inwoners en ondernemers om aanvullend op de gemeentelijke activiteiten eigen verantwoordelijkheid te nemen en tijdens winterse perioden de eigen stoep veilig te houden.

Er wordt momenteel nieuw strooizout aangevoerd maar het is niet bekend wanneer dat zal arriveren. Tot die tijd blijft het noodplan in werking.

Breda, 24 december 2010

Te downloaden:

* Gladheidsbestrijding_BredaNu_feb .pdf
* Hoofdroutes_Gladheidsbestrijding_2010-2011_(2).pdf
* Noodroutes_2010-2011.pdf