Provincie Utrecht

Robbertsen en Henk Niers / Foto: Norbert Waalboer

Henk Niers 'Utrechtse Held uit het Hart 2010'

Kijkers en luisteraars van RTV Utrecht hebben Henk Niers uit Maarssen uitgeroepen tot Utrechtse Held uit het Hart 2010. Niers zet zich al jaren in voor mensen met schizofrenie en hun familieleden. Commissaris van de Koningin Robbertsen heeft Niers de cvdK Legpenning uitgereikt.

Deze penning is een eremedaille die sinds jaar en dag wordt uitgereikt aan inwoners, instellingen en bedrijven in de provincie die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse samenleving.

"Voor helden als Henk Niers dus", aldus commissaris Robbertsen. "De Held uit het Hart 2010 is een bescheiden man die zichzelf niet als held ziet. Maar ik vind - en vele Utrechters met mij - dat hij wel een echte held is, die ontzettend belangrijk werk doet voor heel veel mensen", aldus Robbertsen. Naast de penning kreeg Niers een oorkonde uit handen van de commissaris.

Afgelopen jaar ging RTV Utrecht voor de tweede keer op zoek naar Helden uit het Hart, mensen die met gevaar voor eigen leven iemand redden, of mensen die zich lange tijd belangeloos inzetten voor anderen. Commissaris Robbertsen was lid van de jury die uit de 15 kandidaten 5 finalisten koos.

De finale van het programma Helden uit Hart 2010 is te zien op RTV Utrecht. Meer informatie over de verkiezing vindt u op www.heldenuithethart.nl.