Politie Groningen

Vrijdagmiddag 24 december 2010

Provincie Groningen, 24-12-2010

Politie neemt 250 kg vuurwerk in beslag

FOXHOL De politie heeft vrijdagmorgen in een woning in Foxhol 250 kg vuurwerk in beslag genomen. De politie kreeg informatie dat een 41-jarige inwoner van die plaats een forse hoeveelheid vuurwerk had. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Een deel van het in beslag genomen vuurwerk valt onder de categorie zwaar vuurwerk. Het ging ondermeer om nitraatbommen. Van de verdachte is een verklaring opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser raakt bekneld onder vrachtwagen

STADSKANAAL Een 52-jarige fietser uit Stadskanaal is vrijdagmorgen bekneld geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. Een 42-jarige automobilist reed vanaf de Hoofdstraat een oprit op en zag daarbij de fietser op een fietspad over het hoofd. Het slachtoffer kwam met zijn been klem onder de vrachtwagen. De man is door de brandweer onder de vrachtwagen weggehaald. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het letsel minimaal was. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Groninger wordt gedwongen geld te pinnen

GRONINGEN Een 21-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmorgen gedwongen om geld van zijn rekening te halen. De Stadjer liep rond 5.00 uur op het Hereplein en werd benaderd door een onbekende man. Die dreigde het slachtoffer te doden als hij geen geld uit de pinautomaat op het Hereplein zou krijgen. Nadat de Groninger geld had gepind, ging de onbekende er vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Noot:

Vanwege Kerst verschijnen eerste kerstdag geen persberichten. Op tweede kerstdag zullen de persberichten rond 14.00 uur op deze site verschijnen. De dienstdoende persvoorlichter is gedurende de kerstdagen alleen voor ernstige incidenten bereikbaar en beschikbaar.

De afdeling Communicatie en Representatie van Regiopolitie Groningen wenst de lezers van de persberichten hele fijne feestdagen.