Artis

vrijdag 24 december 2010
9:00 - Artis
Winteravond

Artis gaat dit jaar voor het eerst ook een aantal winteravonden open. Op vrijdag 24 december is Artis tot 21.00 uur 's avonds geopend.

Artis wordt mooi versierd en verlicht zodat u kunt genieten van Artis in kerstsfeer, met een levensechte kerststal op de Kamelenweide en het kerstkoor Christmas Vocals. Elk kwartier start een spannende avondrondleiding door het donker. Oud-minister Frits Bolkestein leest een zelfgeschreven kerstverhaal voor en de avond wordt afgesloten met een optreden van Lieke van Lexmond.

Op kerstavond brengt het Artis Planetarium u in hemelse sferen en garanderen we een witte kerst. In een doorlopend programma worden in korte sketches de vaak astronomische achtergronden van onze eindejaarsfeesten uit de doeken gedaan. Vlieg mee door het heelal en vier het feest van het licht.

stamppotbuffet

Tijdens de Winteravonden staat ouderwets Hollandse kost op het menu: het stamppottenbuffet. Dit buffet bestaat uit een glaasje glühwein, andijviestamppot, boerenkool en zuurkool met ambachtelijke rookworst en jus. Voor de kinderen is er een winterse pannenkoek. Reserveren wordt aanbevolen maar u bent ook zonder reservering welkom. De beschikbaarheid van het buffet kan dan echter niet worden gegarendeerd.

17.00 uur - Dickens Koor
18.00 uur - Frits Bolkestein vertelt een verhaal 20.00 uur - Lieke van Lexmond zingt kerstliedjes