Heijmans N.V.

HEIJMANS VERKOOPT BRITSE DOCHTERONDERNEMING LEADBITTER

's-Hertogenbosch - Heijmans heeft volledige overeenstemming bereikt over de verkoop van haar Britse dochteronderneming aan een joint venture bestaande uit het huidige management van Leadbitter en het Franse Bouygues Bâtiment International (BBI).

De verkoop van Leadbitter past in de strategische koers van Heijmans om zich primair te richten op sterke posities in Nederland en de Belgische inframarkt. De opbrengst van de transactie is ruim ¤ 45 miljoen. Door de transactie neemt de netto schuld verder af mmet circa ¤ 15 miljoen. Met een boekwinst van circa ¤ 5 miljiljoen heeft de transactie een positief effect op het eigen vermogen. Daarnaast worden negatieve koersverschillen op deze deelneming ter grootte van circa ¤ 10 miljoen, die al zijn verwerkt in het eigen vermogen, nu ten laste gebracht van het resultaat. De uiteindelijke impact op het resultaat is daarmee beperkt negatief.

De betrokken mededingingsautoriteit wordt geraadpleegd omtrent de verkoop waarna de transactie direct kan worden afgerond.

Leadbitter is een Britse bouwonderneming, actief in zowel de publieke als private sector. Leadbitter ontwikkelt en realiseert woningen in het sociale huursegment, maatschappelijk vastgoed als scholen en ziekenhuizen en leisure. Het werkgebied van Leadbitter is voornamelijk het zuiden van Engeland en Wales. Denne Construction maakt deel uit van Leadbitter. Leadbitter behaalde in 2010 een omzet van ruim £ 300 miljoen. Bij Leadbitter werken circa 700 medewerkers. Bob Rendell wordt CEO van de nieuwe onderneming en Paul Abson wordt adjunct directeur.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 9.000 medewerkers en over het eerste half jaar 2010 ruim ¤ 1,2 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie (

Heijmans N.V.