Gemeente Zaanstad

23-12-2010

Akkoord voor plan vernieuwing sportaccommodatie SVA

Het sportcomplex van voetbalclub SVA wordt vernieuwd. Dinsdag 21 december heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de nieuwe plannen, ontwikkeld door SVA.

De vereniging krijgt met de realisatie van dit plan een sportcomplex dat voldoet aan de behoefte van SVA en aan de KNVB-normen, zowel qua velden als kleedvoorzieningen. En een complex dat goed ingepast is in de dorpsrand van Assendelft, waarbij ook rekening is gehouden met de direct aanwonenden. Tenslotte gaat het complex voldoen aan de geldende normen voor sportvoorzieningen voor wat betreft parkeervoorzieningen. De parkeeroverlast voor de buurt neemt daarmee af.

De nieuwe entree voor het SVA-complex komt, volgens het nieuwe plan, ter hoogte van Communicatieweg-West 9. Het daarachter gelegen trainingsveld zal vervallen om plaats te bieden aan nieuwe clubaccommodatie een parkeerterrein. De capaciteit van het trainingsveld wordt vervangen door het C-veld in kunstgras uit te voeren.

De vernieuwing van het complex van SVA maakt onderdeel uit van de realisatie van sportvoorzieningen voor Saendelft en het nog te ontwikkelen Kreekrijk, conform het besluit Sport in De Omzoom van november 2007. Andere onderdelen van dit besluit zijn de vernieuwing van het complex van Sporting Krommenie en een nieuw sportcomplex in het buitengebied ten zuiden van Saendelft en Kreekrijk aan de Noorderweg.