Gemeente Tilburg

Nummer
2010389BW
Datum
24 december 2010

Zonne-energie in Spoorzone

1.300 m² op daken in kerngebied

Tilburg gaat samen met Volker Wessels DEC BV (VWD) zonne-energie opwekken in het kerngebied Spoorzone. Deze mogelijkheid ontstaat omdat VWB de rijkssubsidie (ministerie EZ) die ze voor dit doel kregen in Tilburg aanwendt. VWB gaat een fotovoltaïsche installatie realiseren. De gemeente Tilburg heeft toegezegd de opgewekte zonne-energie af te gaan nemen. Daartoe heeft het college afgelopen dinsdag, d.d. 21 december 2010, een besluit genomen.
De panelen in het kerngebied Spoorzone komen op gebouw 92 en de wagenwerkplaats (met de shed-daken) naast de koepelhal. Op termijn komt het Deprezpand er misschien ook nog bij. Op die mogelijkheid wordt nu nog gestudeerd.
De realisatie van de zonnepanelen is mede mogelijk door een subsidie uit het fonds stimulering duurzame energieproductie van het Ministerie van Economische Zaken. De installatie moet in april 2011 klaar zijn en ze gaat het kerngebied Spoorzone voorzien van maximaal 189 kWH per jaar.
"Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Spoorzone in Tilburg. Met het plaatsen van
1.300 m² zonnepanelen in het Kerngebied Spoorzone is nu ook voor dit gebied een eerste concrete stap gezet,"aldus Marieke Moorman, wethouder Spoorzone. Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en het wordt ter informatie naar de raad gestuurd



Gemeente Tilburg