Ingezonden persbericht


()

P E R S B E R I C H T

Assen, 15 december 2010

10e herderstocht op het Balloërveld

Op 24 december wordt tussen 17.30- 20.00 uur voor de tiende keer een herderstocht georganiseerd. Het is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat sfeervol verlicht is met olielampjes. Vooral voor gezinnen is de herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te beleven. Aan de tocht is een actie verbonden voor jongeren in Iasi, Roemenië (Stichting Kinder-Rijk).

De route start bij de schaapskooi van Balloo bij Rolde (Drenthe). Hier kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Het symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op vier plaatsen bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door Romeinse soldaten, herders, wijzen en een herbergier. Vervolgens komt men bij een overkapping waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe. Ook de ezel uit het kerstverhaal is erbij. De herderstocht eindigt weer bij de sfeervol verlichte schaapskooi waar een muziekgroep van de gereformeerde kerk in Gieten zal zorgen voor stemmige kerstmuziek. Voor wie zich wil warmen, is er chocolademelk te koop.

Kinder-Rijk
Elk jaar is er aan de herderstocht een goed doel gekoppeld. Dit jaar is dit Stichting Kinder-Rijk die werkzaam is in Roemenië. Deze stichting werkt nauw samen met een Roemeense partnerorganisatie. Specifiek doel voor de herderstocht is dit jaar het realiseren van een dagopvang voor jongeren en structurele hulp voor gezinnen in Iasi in Oost-Roemenië. Vrijwilligers van de Stichting Kinder-Rijk zijn nauw betrokken bij de organisatie van de herderstocht. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.kinder-rijk.nl

Organisatie
De herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers van de gereformeerde Kerk in Gieten en in nauwe samenwerking met Albert Koopman, de schaapherder van Balloo. Deelname aan de herderstocht kost ¤ 2,50 per persoon. Voor buggy's en rolstoelen is de route deels toegankelijk. Het is verstandig warme kleding en schoenen aan te trekken. Ook een zaklamp en eventueel een paraplu kunnen wellicht goed van pas komen. Iedereen loopt de herderstocht op eigen risico. De bezoekers wordt verzocht de aanwijzingen en borden te volgen bij het parkeren. Geadviseerd wordt om zo mogelijk op de fiets te komen om zo het aantal auto's te beperken. De schaapskooi en het Balloërveld zijn vanaf 15.00 uur tot 17.30 uur niet meer toegankelijk voor publiek in verband met de opbouw van de herderstocht.

Meer informatie en foto's van voorgaande jaren vindt u op www.herderstochtballoo.nl

Noot voor de redactie,