Gemeente Rotterdam

2010 | 48

Collegevergadering van

21 december 2010

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

14-12

Het college stelt de gemeenteraad voor de Structuurvisie Rotterdam Central District met het PlanMER Rotterdam Central District vast te stellen. De ontwerpstructuurvisie heeft vanaf 11 december 2009 zes weken ter inzage gelegen. De ingediende zienswijzen zijn verwerkt in de definitieve structuurvisie. De visie is nodig als ruimtelijk planologisch kader waarin de hoofdlijn van de ontwikkeling voor heel Rotterdam Central District (RCD) wordt vastgelegd. Gezien de lange plantermijn en de marktgerichte planontwikkeling zullen voor RCD meerdere bestemmingsplannen gemaakt worden. Het betreft de bestemmingsplannen Weenapoint, Schiekadeblok en RCD Overig.

2

21-12

Het college heeft kennis genomen van het reisverslag van de wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed naar aanleiding van zijn bezoek aan de vastgoedbeurs Expo Real, die van 4 t/m 6 oktober 2010 plaatsvond in München.

Wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie

1

14-12

Het college heeft besloten de Ontwerpstructuurvisie Stadshavens en het bijbehorende PlanMER Stadshavens ter inzage te leggen. Het plangebied heeft betrekking op: Merwe-/Vierhavens, Rijn-/Maashaven, RDM-Heijplaat en Waal-/Eemhaven.

De Ontwerpstructuurvisie Stadshavens en het PlanMER Stadshavens zullen gedurende 6 weken, ter inzage liggen. In die periode kan een ieder zienswijzen, opmerkingen en adviezen indienen. Alle reacties worden betrokken bij de vaststelling van de definitieve structuurvisie, waarover besluitvorming in de gemeenteraad naar verwachting medio 2011 zal plaatshebben.

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

14-12

Het college heeft besloten dat er maximaal drie grote kermissen per jaar in Rotterdam plaatsvinden: de voor- en najaarskermis op het Lloyd Multiplein (Delfshaven) en een zomerkermis bij Ahoy of een ander daarvoor geschikt terrein in Rotterdam Zuid.

Het aanbestedingstraject start zo spoedig mogelijk. De grote zomerkermis is de verantwoordelijkheid van de kermisorganisatoren zelf. Als de kermis bij Ahoy niet doorgaat, komen andere organisatoren voor een vergunning in aanmerking. De kleine kermissen blijven een verantwoordelijkheid van de deelgemeenten, die hiervoor de vergunning mogen verlenen.

2

21-12

Het college heeft kennisgenomen van het verslag van de wethouder sport en recreatie, kunst en cultuur van haar werkbezoek aan Istanbul van 3 tot 5 november 2010. Aanleiding voor het bezoek was de opening van 'RotterdaminIstanbul' een Rotterdams podiumkunstenprogramma in het kader van Istanbul Culturele Hoofdstad van Europa 2010.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid ir. W.J. Tempel (CDA) over de verlichting Statentunnel


*

de raadsleden J.W. Verheij (VVD) over afvalverwerking


*

raadslid dhr. Jan-Willem Verheij (VVD) over de nieuwe outfit Stadstoezicht




Gemeente Rotterdam