`Beep Beep' 100 meter verderop een nieuwe job


Vernieuwende iPhone applicatie 'SRES Jobs' vandaag gelanceerd

AMSTERDAM, 20101224 -- Vanaf vandaag ligt SRES Jobs in de iTunes-store. Het Amsterdamse recruitmentbureau SRES heeft deze gratis iPhone applicatie ontwikkeld om mensen en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. SRES Jobs neemt het voortouw in mobile recruitment.

SRES Jobs verstuurt alleen relevante carrièremogelijkheden. Door het instellen van interesses op vakgebied kan de gebruiker direct zien welke vacatures bij hem of haar passen. Bij de ontwikkeling van de iPhone app heeft zowel functionaliteit als design een belangrijke rol gespeeld. "De app is bedoeld voor dagelijks gebruik en dat moet gemakkelijk zijn, maar ook een flashy uitstraling hebben!", aldus directeur Karim Schmidt.

De SRES Jobs app maakt gebruik van de GPS-functie van de iPhone. Hierdoor zijn vacatures geen saaie tekstbestanden meer, maar komen ze meer tot leven. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe ver de reisafstand is naar je toekomstige werkgever, waar het kantoor staat (Google-maps) en kun je filteren op afstand vanaf je huidige locatie. Daarnaast is de gebruikelijke functieomschrijving en salarisindicatie in beeld gebracht. Heb je interesse? Dan kun je direct op de gele knop `Solliciteer' klikken. Of je kan de vacature naar een collega, vriend of kennis doorsturen door de knop `Delen' gebruiken.

SRES Jobs is geïntegreerd met social media platforms LinkedIn, Facebook en Twitter. Zo kan de gebruiker snel en gemakkelijk vacatures delen. Maar het is ook mogelijk om een persoonlijke, niet werkgerelateerde status te updaten. Als je bent ingelogd op alle accounts kan dit zelfs tegelijkertijd. Karim Schmidt: "Met SRES Jobs bespaar je veel tijd in het managen van sociale media".

SRES is vier jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van verschillende tools om `het nieuwe werken' mogelijk te maken. Ook mobile recruitment is hier een onderdeel van. Het is de missie van SRES om mensen het gemak van innovatie te laten ervaren en nieuwe ontwikkelingen aan te grijpen om de arbeidsomgeving te verbeteren. Met dit doel zullen we vast nog meer van SRES gaan horen in de toekomst.

Link naar iTunes store om SRES Jobs gratis te downloaden: itunes.apple.com/app/sres-jobs/id410306533?mt=8

SRES recruitment solutions





ingezonden persbericht