Ingezonden persbericht

fotografie Frank Penders

Urban Myth en de Stadsschouwburg Amsterdam presenteren De Nachtmis

kerstavond, vrijdag 24 december 2010

Stadsschouwburg Amsterdam, aanvang 22.00 uur, Rabozaal

Treed op kerstavond binnen in onze theaterkathedraal om De Nachtmis te vieren. Hét alternatief voor iedereen die genoeg heeft van ongebreidelde eet- en drinkgelagen, geen zin heeft in pakjes onder de kerstboom en een saaie mis in de plaatselijke kerk. In de Stadsschouwburg Amsterdam vier je kerst met muziek, performances, terugblikken op het nieuws uit het afgelopen jaar én bekende Nederlanders. Wees er op tijd bij want vorig jaar was De Nachtmis uitverkocht!

In de donkerste dagen van de winter laten wij ons licht schijnen over het afgelopen jaar, over de mooie en de lelijke momenten, de hoogtepunten en de dieptepunten. Een uitgelezen gezelschap verlichte geesten mag voor één keer voor God spelen en de loop van de gebeurtenissen uit het afgelopen jaar opnieuw bepalen. Is er een andere afloop denkbaar en waren we dan beter af geweest?

Om die vraag te beantwoorden, volgen we het ritueel van een nachtmis. Een priester, een preek, overdenkingen, muziek, een koor, de collecte en natuurlijk delen we het brood met elkaar. Maar dan nét een beetje anders dan een standaard mis.
Noraly Beyer neemt het huidige Suriname onder de loep en Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, brengt zijn visie op het geluk van Nederland. Urban Myth-acteurs blikken terug op het jaar en we gaan skypen met het beloofde land. Tot slot werpen we een blik op wat ons het komende jaar te wachten staat: hel en verdoemenis of toch jubel en glorie?

Check alle updates op urbanmyth.nl voor updates en word vriend op facebook.com/urbanmyth.amsterdam

concept en idee Jörgen Tjon A Fong & Melle Daamen regie Jörgen Tjon A Fong met o.a. Noraly Beyer, Paul Schnabel, Rosa Mee, Wouter van Oord, Desiree Snackey, Joy Wielkens

De Nachtmis is een Expanding Theatre-programma van de Stadsschouwburg. Met Expanding Theatre plaatst de Stadsschouwburg zich middenin de actualiteit. We verkennen de grenzen van het theater en halen politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media de schouwburg binnen.

Urban Myth spot met tradities en theatermores, maar neemt de wereld van haar bezoekers heel serieus. Die wereld vormt het referentiekader van de voorstellingen. Het gezelschap brengt de groten uit de klassieke en moderne (toneel)literatuur voor het voetlicht, maar manoeuvreert dat licht zo, dat het zowel de acteurs als de toeschouwers in de ogen schijnt.

---- --