Rijksoverheid


Hartverwarmende Missie Max

Nieuwsbericht | 28-11-2010

Een kleine tweeduizend `thuisfronters' zijn gisteren samengekomen in de Jaarbeurs Utrecht voor Missie Max. Met een muzikaal programma steekt Omroep MAX voor het derde achtereenvolgende jaar het uitgezonden defensiepersoneel èn hun relaties een hart onder de riem tijdens de feestdagen.
Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm (re) keek, geflankeerd door plv Commandant Zeestrijdkrachten generaal-majoor Ton van Ede, met de familie mee op de grote schermen waarop uitgezonden geliefden in beeld kwamen. (foto: ministerie van Defensie)

Diverse artiesten, van Nick & Simon en `Popstar' Wesley Klein tot Gordon, verzorgden een feestelijke dag voor het thuisfront van naar Bosnië, Somalië en Afghanistan uitgezonden militairen. Maar hoogtepunt voor de partners, kinderen, ouders en vrienden zijn uiteraard de live beeldverbindingen met de diverse missiegebieden. Via een groot scherm komen ze oog in oog te staan met hun geliefden in Sarajevo en Banja Luka, op de Hr.Ms. De Ruyter en op Kandahar Air Field (KAF).

Lach en traan

`Hoi pappa, nog maar 112 nachtjes slapen en dan ben je weer thuis', zegt een jongetje tegen zijn vader op KAF. De Jaarbeurshal slaakt collectief een zucht van ontroering. Het is maar een van de vele hartverwarmende momenten die deze middag nog volgen. Zo krijgt sergeant
1 Patrick een daverend applaus wanneer hij in Kandahar door de kniëen gaat om zijn Hilde ten huwelijk te vragen. `Ja' is het enige antwoord dat daar vanuit Utrecht op volgt.

Verbondenheid

`Heel leuk zo'n dag', oordeelt Britt. Haar vriend, korporaal Jeroen, is net met de De Ruyter vertrokken voor de anti-piraterijmissie bij Somalië. `Iedereen hier heeft een relatie die ergens ver weg is. Dat schept toch een soort verbondenheid. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.'

De uitzending van Missie MAX is op Eerste Kerstdag, zaterdag 25 december.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Defensie

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051