Humanitas Chat 'Het Luisterend Oog' organiseert kerstchat

20/12/2010 16:26

Humanitas

Persbericht - Vereniging Humanitas

Amsterdam, 20 december 2010

Humanitas Chat 'Het Luisterend Oog' organiseert kerstchat

Mensen die tijdens de kerstdagen behoefte hebben aan een goed gesprek kunnen ook dit jaar weer terecht bij Humanitas Chat. De vrijwilligers van Humanitas zijn op beide kerstdagen extra lang online bereikbaar voor mensen die zich bijvoorbeeld alleen voelen. De chat is anoniem en gratis.

"Vorig jaar werden er tijdens de kerstdagen drie keer zoveel gesprekken gevoerd als op een normale zondag", vertelt Edwin Herzberg, projectleider van Humanitas Chat 'Het Luisterend Oog'. "Er is duidelijk behoefte aan en daarom maken de vrijwilligers van Humanitas ook dit jaar tijdens de kerst extra tijd vrij om online te zijn voor mensen die hun hart willen luchten". Vorig jaar ging de helft van de gesprekken over eenzaamheid. Na afloop van het chatgesprek waren vrijwel alle mensen positief over het gevoerde gesprek.

Tijdens de kerstdagen kan iedereen chatten met een vrijwilliger van Humanitas via de website www.hetluisterendoog.nl. De site is op 25 en 26 december bereikbaar van 12.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds.

Natuurlijk kunnen mensen ook op andere dagen hun verhaal kwijt bij Humanitas Chat 'Het Luisterend Oog', dat 365 dagen per jaar bereikbaar is. Wie daar behoefte aan heeft kan dagelijks chatten met één van de 75 vrijwilligers. In 2010 werden zo'n 4.000 gesprekken gevoerd, een stijging van 30 procent ten opzichte van 2009. De jongste chatter was veertien jaar, de oudste zeventig. Van de bezoekers geeft 90 procent aan een goed gesprek te hebben gevoerd met een vrijwilliger die luistert, steunt en meedenkt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.humanitas.nl

http://www.humanitas.nl