Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 20-12-2010
Radio
TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 25 december
Radio 1 - 11.04 uur

MINISTER HANS HILLEN IN TROS KAMERBREED

Zaterdag 25 december, eerste kerstdag, is minister Hans Hillen (CDA) van Defensie te gast in TROS KAMERBREED.

Twintig jaar geleden begon hij zijn loopbaan in de politiek als Tweede Kamerlid. Twaalf jaar later werd hij lid van de Eerste Kamer. Nu is hij minister van Defensie, een terrein waar hij zich vanaf het begin van zijn politieke carrière mee bezig heeft gehouden.

Sinds hij politiek actief is, heeft hij zich ook altijd bemoeid met de ideologische richting van het CDA. Hij pleitte onlangs nog voor een meer conservatieve koers.

Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met Hans Hillen over nut, noodzaak en ambitie van de Nederlandse krijgsmacht bij het bevorderen van vrede en veiligheid in de wereld.

Ze vragen de minister naar de uitdagingen waarvoor hij zich gesteld ziet, want hij moet de komende jaren moeilijke maatregelen doorvoeren. Zo moet Defensie een miljard euro bezuinigen, verdwijnen er tienduizend banen en moet Hillen voldoende steun in het parlement zien te krijgen voor een nieuwe missie in Afghanistan. Hoe gaat hij deze klus klaren?

Daarnaast is er natuurlijk het CDA dat zijn aandacht vergt, want de partij verkeert sinds de dramatische verkiezingsnederlaag in een crisis. Welke rol ziet Hans Hillen voor zichzelf weggelegd om zijn partij er weer bovenop te helpen?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.