Ingezonden persbericht


Hilversum, vrijdag 24 december 2010

GORDON & LA THE VOICES IN HALVE FINALE KORENSLAG

Korenslag, zaterdag 25 december om 20.40 uur op Nederland 2

In deze tweede halve finale van Korenslag nemen de winnaars van aflevering 4 en 5, Fem@il uit Almere en het Total Praise Gospel Choir uit Rotterdam, en de gelukkige winnaar van de wildcard (de beste van de tien afvallers) het tegen elkaar op. De koren strijden voor de titel 'Het beste koor van Nederland'. Eén van deze drie koren gaat aan het eind van de aflevering door naar de finale op nieuwjaarsdag. Bovendien maakt de jury bekend welk van de twee koren - die in de halve finale tweede werden - alsnog naar de finale mag. In iedere aflevering treden de koren op met een bekende artiest. Deze week is dat Gordon & Los Angeles The Voices. Meer informatie over Korenslag op www.eo.nl/korenslag.

De koren krijgen in deze halve finale van Korenslag drie muzikale opdrachten: het zingen van een medley met kerstliedjes; het uitvoeren van een song die haaks staat op het repertoire dat ze normaal gesproken brengen; en een optreden met Gordon & Los Angeles The Voices. Op deze eerste kerstdag leven ook zij zich uit in het kerstrepertoire. Los Angeles The Voices is de naam van de nieuwe zangsensatie die door Gordon in juni 2010 is opgericht. Naast Gordon bestaat Los Angeles uit Remko Harms, Roy van den Akker, Richy Brown en Peter Strykes. Samen zullen zij een prachtige combinatie van pop en klassieke muziek ten gehore brengen.

Korenslag
In Korenslag strijden vijftien koren om de titel 'Het beste koor van Nederland'. Er zijn vijf voorrondes, waarin steeds drie koren in een fantastische show met elkaar strijden. Iedere ronde selecteert de jury één koor dat door mag naar de halve finale. Na alle voorrondes voegt de jury daar nog één koor aan toe. Na de halve finale maken nog slechts drie koren kans op de titel 'Het beste koor van Nederland'. Janke Dekker, André Bijleveld en Maik de Boer vormen de jury van Korenslag.

Korenslag, zaterdag 25 december om 20.40 uur op Nederland 2. Presentatie: Marc Dik.
---

Noot voor redactie,