Met Kerst is Roermond Circusstad


Een Limburgse topproductie

ROERMOND, 20101122 -- Gedurende de donkere dagen rondom Kerst en Nieuwjaar organiseert het Cirque d'Hiver Roermond voor de 28e keer haar Kerstcircus. Een unicum in de circuswereld waarbij vrijwilligers de bedding vormen van een professionele topproductie in de piste van het TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Ook dit jaar kunnen de bezoekers weer genieten van een bijzonder sfeervol circusprogramma met komieken, jongleurs, acrobaten, goochelaars en atletische hoogstandjes. De voorstellingen zijn een aaneenschakeling van verbazingwekkende optredens met een veel magie en tempo-acts. Dit alles in een flitsend decor en magistraal ondersteund met live-muziek en sublieme belichting.

Het Cirque d'Hiver is een van de oudste kerstcircussen van Nederland. Dankzij haar mondiale circusnetwerk slaagt de organisatie er ieder jaar opnieuw in om de beste artiesten uit de circuswereld te contracteren om in de Kerstperiode naar Roermond te komen. Een bijzondere act is die van Akhmed die bijna 10 minuten opgesloten zit in een bak onder water. De handvoltigenummer Zebras is het meest visuele optreden in de piste. Overige topnummers zijn het o.a. Trio Mikheevs, beeldschone balance aan een ring-perche. Duo Kybalion met een ongekend snelle omkleed-act. Vik et Fabrine verzorgen komische magie en living-statue. Marie-Eve Dicaire presenteert een poëtisch hand-balancenummer. Jean-Marc Lehmann brengt tempo-jonglage met laserdiskettes. Herbert DeLarott goochelt met mens en dier. Het Trio Brokstukken, stand-up comedians, verpakken hun act in een clownsrol. Darja, kat-woman acteert met king-size katten en mini-hondjes. Kortom, een programma voor alle smaken en geschikt voor publiek van 3 tot 103 jaar!

De voorstellingen zijn op 1e en 2e kerstdag om 12.00 en 16.00 uur `s middags. Op 27, 28, 29 en 30 december zijn de voorstellingen om 14.00 uur en om 20.00 uur. De entree, inclusief programmamagazine, garderobe en pauzedrankje, bedraagt ¤ 35. Kinderen t/m 12 jaar en 65 plussers krijgen ¤ 15 korting op alle middag voorstellingen. Kaartverkoop aan de kassa van TheaterHotel De Oranjerie, 0475-391491. Bestellen via internet kan ook. Meer informatie staat op www.circusroermond.nl