Levende kerstal in Veldhoven


VELDHOVEN, 20101214 -- Zoals ieder jaar tovert scoutinggroep St. Aloysius haar blokhut `t Jikt en het daarom heen liggend terrein aan de Blaarthemseweg 90 te Veldhoven om tot een betoverende levende kerststal. Na een maand bouwwerk door alle groepen van St. Aloysius open wij met trots de deuren van de stal welke geopend zijn op eerste en tweede kerstdag van 13.00 tot 17.00.

Tijdens deze dagen is er een levende kerstgroep aanwezig met de 3 wijzen en natuurlijk jozef en de maagdelijke Maria. En om wie alles draait, het kindje Jezus, zal vredig liggen te slapen in zijn kribbe. Daarnaast zijn er herders aanwezig om de kinderen te vermaken. Ook zij er levende dieren als kippen, konijnen, schapen, geiten, een paard en een ezel te bewonderen. Er zal ook een kerstengel en een kerstman met zijn vrouw aanwezig zijn. Daarnaast lopen er scoutingleden rond in hun uniform om het vuur buiten te laten branden en om de kerstmarkt te bemannen.

De entree is gratis en we bieden een lekker warm kopje koffie, thee of chocomel of verfrissende limonade met een beschuit met muisjes aan om de geboorte van het kindje Jezus te vieren. De blokhut is rolstoel vriendelijk en er is meer dan voldoende ruimte om te parkeren.

scouting st. Aloysius