Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 24-12-2010

AVRO OPIUM OP RADIO 1 BELICHT MUSICALSTER SIMONE KLEINSMA EN DOCUMENTAIRE 'DAUW'

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt ook op eerste kerstdag rechtstreeks vanuit Koninklijk Theater Carré. Publiek is van harte welkom aan de Amstel 115-125 in Amsterdam. Tussen 14.30 uur en 16.30 uur neemt Opium musicalster en zangeres Simone Kleinsma onder de loep. Daarnaast is de documentaire 'Dauw' onderwerp van gesprek.

Ze staat al ruim dertig jaar aan de Nederlandse theatertop en ontving zelfs een Musical Award: musicalster en zangeres Simone Kleinsma. Kleinsma schitterde in talloze musicals en maakte drie jaar geleden een eigen personality show genaamd 'Songs from the heart', waarvoor ze een Musical Award in ontvangst mocht nemen. Met het programma 'Simone Songbook' staat Kleinsma opnieuw in de Nederlandse theaters met een persoonlijke muziekselectie.

Een televisiedocumentaire over het ontstaansproces van een kunstwerk is tegenwoordig zeldzaam maar cameravrouw Carrien Dijkstra en regisseur Ben Jurna kregen het voor elkaar. Hun documentaire 'Dauw' wordt op 1 januari uitgezonden. De film gaat over kunstenaar Marc Mulders, die volgens velen het mooiste Nederlandse kunstwerk van de afgelopen vijftig jaar op zijn naam heeft staan: het glas-in-loodraam in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.

Opium, zaterdag 25 december om 14.30 uur bij de AVRO op Radio 1.