Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

25 december 2010

---

Begroting 2011 vastgesteld

24 december 2010

Het stadsdeel moet tot 2014 20,2 miljoen euro bezuinigen. Het grootste deel hiervan, 4,8 miljoen, is een besparing door de fusie tussen de drie stadsdelen tot één stadsdeel Nieuw-West.

Amendementen en moties

De stadsdeelraad heeft de Begroting 2011 vastgesteld met drie amendementen en vijftien moties. Twee moties zijn aangenomen over de organisatie en tarieven van afvalinzameling en één over het achterstallig onderhoud van de Molen van Sloten .

De meeste moties gingen over Verkeer en Infrastructuur, Onderwijs en Jeugd en Stedelijke Vernieuwing. De raadsleden vragen maatregelen voor de veiligheid van voetgangers en fietsers bij weg- en bouwwerkzaamheden en toegankelijkheid van trottoirs.

Investeringen in kwaliteit onderwijs

Vijf miljoen euro wordt gebruikt voor nieuw beleid. Meer investeringen werden gevraagd voor de kwaliteit van onderwijs met mentorplaatsen, taalonderwijs en onderwijstijdverlenging, gemengde scholen en ouderbetrokkenheid. Het dagelijks bestuur onderzoekt mogelijkheden voor jongerenhuisvesting in bijvoorbeeld leegstaande kantoor- en fabriekspanden en containerwoningen.

De stadsdeelraad wil de resultaten van het beleid goed kunnen meten met prestatie-indicatoren en bijvoorbeeld het effect van de schuldhulpverlening verwerken in de begroting 2012. De begroting 2011 inclusief amendementen en moties is te downloaden vanaf http://www.raadsinformatienieuwwest.nl/.

---