Politie Zaanstreek-waterland

Straatroven in Purmerend; één verdachte aangehouden

Purmerend, 25-12-2010 o De politie is een onderzoek gestart naar een aantal straatroven in Purmerend die woensdag- en donderdagnacht zijn gepleegd.

In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.10 uur is een 40-jarige Purmerender in het fietstunneltje aan de Purmersteenweg beroofd en mishandeld. Hij werd bij de ingang van het tunneltje tegengehouden door 3 mannen, van zijn fiets afgetrokken, geschopt en geslagen. Ze wilden geld van het slachtoffer, maar kregen dat niet omdat getuigen het slachtoffer te hulp schoten. De Purmerender is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft gezichtsletsel en diverse beurse plekken. Van de daders werden de volgende signalementen doorgegeven:

- Drie mannen van rond de 20 jaar

- Twee met een lichtgetint uiterlijk en een had een negroïde uiterlijk

- Ze droegen allen zwarte kleding, een van de daders had een rood petje op

De politie kreeg de signalementen door en keek met meerdere eenheden uit naar de verdachten. Op de rotonde van de Gorslaan werd een 18-jarige jonge man aangehouden die aan het signalement voldeed en in eerste instantie een valse identiteit opgaf. Hij is aangehouden en wordt vrijdag 24 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden er op nagenoeg dezelfde locatie drie mannen (van 17 en 27 jaar(2x)) beroofd. Alledrie kregen ze een klap en vervolgens werden hun telefoons en portemonnees gestolen. Dit gebeurde tussen 02.30 en 02.50 uur ter hoogte van het gemeentehuis aan de Purmersteenweg. Een van de slachtoffers is behandeld in het ziekenhuis aan zijn gezicht. Hij is naar het ziekenhuis gebracht door een man en vrouw met een Aziatisch uiterlijk. De politie wil graag in contact komen met deze mensen. Ook met andere getuigen van een van de gepleegde berovingen. Hebt u iets gezien of gehoord in verband met deze zaken, maar bent u nog niet door de politie gehoord? Neemt u dan contact op met de recherche in Purmerend via 0900-8844.