Sanquin Bloedvoorziening steunt Serious Request

25/12/2010 18:51

Sanquin

Amsterdam - Sanquin Bloedvoorziening steunt de actie Serious Request van 3 FM met de adoptie van de drie beroemdste pelikanen van Nederland: Roderick, Blauwerick en Groenerick.

Het logo van Sanquin Bloedvoorziening is een pelikaan, als symbool voor naastenliefde en barmhartigheid. Dit past bij het belangeloos doneren van bloed en plasma. Het is daarom niet meer dan logisch dat de organisatie heeft geboden op deze prachtige dieren.

De adoptie van de drie beroemde pelikanen geldt voor de duur van een jaar. De dieren blijven in Dierenrijk in Nuenen, vlakbij Eindhoven.

3FM Serious Request 2010 voert actie voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte. Voor meer informatie over deze actie: http://seriousrequest.3fm.nl

Over Sanquin

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot Sanquin haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen. www.sanquin.nl





http://www.sanquin.nl