Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The Paradiso Orchestra presenteert:
Paradiso's Only Kerstmatinee

Met gastoptredens van muziekvereniging St. Caecilia, stadsdichter van Amsterdam F. Starik en de Roemeense muzikale alleskunner Vasile Nedea.

Amsterdam 25 oktober 2010 - Op Tweede Kerstdag om 16.00 uur staan 'The Paradiso Orchestra and friends' in Paradiso met een feestelijk, spannend en vernieuwend concert. Paradiso's Only Kerstmatinee brengt een bont kerstspektakel in de grote zaal. Verwacht een mix van klassieke muziek, meezingers, glühwein, momenten van overpeinzing en uiteraard een kerstverhaal van stadsdichter F. Starik.

The Paradiso Orchestra
In de grote zaal van Paradiso, waar ooit hardop werd gedroomd en gefantaseerd over de oprichting van het Concertgebouworkest, komt The Paradiso Orchestra drie keer per jaar samen om de muziek te maken die deze musici zelf mooi vinden, nieuwe stukken te spelen van componisten die zij te gek vinden en samen te werken met helden uit compleet andere werelden. De rokkostuums blijven in de kast en de bar blijft open, The Paradiso Orchestra hanteert zo zijn eigen concert etiquette. Een nieuwe generatie van muzikale avonturiers heeft elkaar gevonden in het collectief The Paradiso Orchestra. De musici kwamen van over de hele wereld naar Amsterdam en omstreken om muziek te gaan maken in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Nederlands Blazers Ensemble, EnsembleCaméléon, het New Trombone Collective en het Radio Filharmonisch Orkest.

The Paradiso Orchestra maakte eerder programma's met de gitarist Mauro Pawlowski (dEUS), de Ierse singer-songwriter Julie Feeney, jazz-trompettist Eric Vloeimans, componist/performer Martin Fondse, de dansers Michael Schumacher en Alessio Silvestrin, componist/DJ Gabriel Prokofiev, de dichters F. Starik en Ilja Leonard Pfeijffer en de katholieke fanfare St.Ceacelia uit Heemskerk.

Naast de Kerstmatinee staan er nog twee andere niet alledaagse concerten op het programma voor 2011. The Paradiso Orchestra gaat in februari de uitdaging aan met een DJ, een VJ en muziek van Beethoven in Beethoven's Fifth en staat in april op het podium met drie van de beste saxofonisten van Nederland in Paradiso's Only Night of the Saxophones.

Verkoopinformatie
Paradiso
26 december 2010, 16.00 uur
Weteringschans 6-9 Amsterdam
Reserveren: www.paradiso.nl of bel 0900-3001250 (45 cpm, ma t/m za van 9.00 tot 21.00 uur)


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,