Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 26-12-2010

Man in been geschoten

UTRECHT - Vrijdagochtend 24 december rond 11.20 uur kreeg de politie de melding dat er op de Orinocodreef geschoten was. Ter plaatse gekomen constateerden politieagenten dat een man in zijn been was geschoten. Het slachtoffer (een 19-jarige man uit Arnhem) is met de ambulance naar het UMC overgebracht voor behandeling.

Kort na het schietincident is een auto weggereden. De politie is op zoek naar de inzittende(n) van die auto en vraagt getuigen die meer hebben gezien contact op te nemen met de recherche van de stad Utrecht via telefoonnummer 09008844 of anoniem via 0800-7000.

Aanhoudingen voor autodiefstal

UTRECHT Vrijdagmiddag 24 december rond 15.15 uur zagen surveillerende politieagenten twee personen in een auto over de Abstederdijk rijden die hen zeer bekend voorkwamen. Deze 21-jarige en 26-jarige Utrechters hadden diverse boetes openstaan en stonden gesignaleerd voor meerdere feiten. De politieagenten zetten de achtervolging in via de Tolsteegsingel naar de Looierstraat. Op de Looierstraat lieten de Utrechters de auto achter en vluchtten zij weg voor de politie. In een portiek bij de Notenbomenlaan werd de 21-jarige man aangehouden. De 26-jarige man is op de Looierstraat aangehouden. Hij zat verstopt achter een geparkeerde auto.

Uit onderzoek bleek dat de auto waarin de Utrechters reden, gestolen was.
Het tweetal is aangehouden voor diefstal van de auto en ingesloten op het politiebureau.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Zaterdag 25 december rond 03.15 uur werd de politie naar de Brigittenstraat gestuurd. Daar zouden twee mannen ingebroken hebben in een woning. Het tweetal zou inmiddels weggelopen zijn richting het Spoorwegmuseum aan de Maliesingel.

Politieagenten stelden een onderzoek in en hielden op de Zonstraat een 23-jarige Utrechter en 24-jarige man (woonplaats onbekend) aan. Zij voldeden aan het opgegeven signalement en gedroegen zich verdacht. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Getuigenoproep: Beveiliger Zandpad gestoken, verdachte vlucht met kletsnatte kleren

UTRECHT Zaterdagochtend 25 december rond 05.10 uur is een beveiliger van het Zandpad meerdere keren gestoken met een mes. De beveiliger wilde een klant aanspreken omdat hij een prostituee lastigviel. De klant viel de beveiliger direct aan en stak hem meerdere keren met een mes. De beveiliger liep hierbij behoorlijk letsel op en is naar het ziekenhuisgebracht. De dader vluchtte weg richting ziekenhuis Overvecht. Op zijn vlucht is hij een bevroren sloot opgerend. Daar viel hij in een wak. Hij wist uit de sloot te klimmen met kletsnatte kleren en vluchtte weg naar het park (Achttienhovensedijk).

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de dader. Hij is weggevlucht richting ziekenhuis Overvecht. Hij had natte kleren en heeft bij zijn vlucht mogelijk verwondingen opgelopen.

Het signalement van de verdachte is:


- licht getint uiterlijk, vermoedelijk van Turks/Koerdische afkomst


- ongeveer 1.75 cm lang


- 27-30 jaar oud


- mager postuur


- droeg een spijkerbroek en zwart ski-jack

Mensen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de verdachte wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van de stad Utrecht via telefoonnummer 0900-8844.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT - Zaterdag 25 december kreeg de politie rond 21.15 uur melding van woninginbraak aan de Pelikaanstraat. Toen de agenten eraan kwamen, vluchtten drie jongens weg richting de begraafplaats Soestbergen. In de sneeuw waren voetsporen te zien. Samen met een politiehond hebben agenten de begraafplaats afgezocht en op de Laan van Soestbergen konden zij twee van de drie verdachten, beide 16-jarige jongens uit Utrecht, aanhouden. Zij moesten mee naar het bureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Oproep getuigen straatroof

UTRECHT Zaterdag 25 december tussen 22.05 en 22.25 uur werd een 22-jarige man uit Soest met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon op het Vredenburg.

Een man en vijf jongens, allen met lichtgetint uiterlijk, beroofden hem ter hoogte van de Kentucky Fried Chicken van zijn telefoon toen hij iemand wilde bellen. Toen het slachtoffer zijn telefoon terugvroeg, werd hij door de man gestompt op zijn borst en in zijn gezicht. Daarop rende de man met de telefoon weg en het slachtoffer rende hem achterna in de richting van de Oudegracht. De vijf jongens bleven staan.

Op de Oudegracht, ter hoogte van Jack&Jones, schuin tegenover de McDonalds vroeg het slachtoffer opnieuw zijn telefoon terug. De man bedreigde hem weer, maar het lukte het slachtoffer toch om zijn telefoon terug te pakken en weg te rennen. De man rende nog even achter hem aan en stopte toen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof of mensen die meer hiervan weten. We verzoeken hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Signalement van de verdachte is:
* Lichtgetint uiterlijk

* Normaal postuur

* Tussen de 1.85-1.88 m. lang

* 28-40 jaar oud

* Mogelijks Marokkaans accent

* Kort grijs haar

* Eéndags baardje

* Donker grijze/zwarte jas

* Donkere spijkerbroek

* Slonzige indruk

Man na ruzie ernstig gewond

UTRECHT - Zaterdagavond 25 december rond 22.00 uur is een 53-jarige Utrechter ernstig gewond geraakt. De man belde in een portiek op de Van Ginnekenlaan bij zijn buurman aan in verband met geluidsoverlast. Toen zijn buurman, een 39-jarige Utrechter, de deur open deed, kreeg hij van de 53-jarige Utrechter een klap op zijn neus. De 39-jarige buurman schrok hier zo erg van dat hij zich verweerde door de Utrechter van zich af te duwen. Gevolg was dat de buurman van de trap viel en met zijn hoofd hard op de vloer terecht kwam. De Utrechter verloor zijn bewustzijn. De hulpdiensten zijn direct ingeschakeld en ambulancepersoneel heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft de man hersenletsel opgelopen. De politie is een (buurt)onderzoek gestart en onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.