Ingezonden persbericht

Foundation Support Anne Frank Tree

PERSVERKLARING

Op 23 augustus 2010 is onvoorzien de Anne Frankboom en de in 2008 gebouwde veiligheidsconstructie die haar staande diende te houden, in de tuin naast het Anne Frankhuis (Prinsengracht Amsterdam) omgewaaid. De dagen hierop volgend zijn vele bedrijven in de tuin onder veel media aandacht werkzaam geweest om het afgebroken gedeelte van de Anne Frankboom en de veiligheidsconstructie te bergen. De totale bergingskosten hebben E 27.850,65 bedragen. Voor die onvoorziene kosten was de Stichting Support Anne Frank Tree niet verzekerd.

Namens het bestuur kan ik u thans mededelen dat de sponsor van de Stichting, Generali Schadeverzekering Maatschappij NV te Diemen het gehele bedrag ad E 27.850,65 uit coulance overwegingen voor haar rekening heeft genomen.

Het bestuur van de Stichting is dan ook zeer verheugd dat ondanks de '23 augustus gebeurtenis' het jaar 2010 enigszins positief gestemd kan worden afgesloten.

Begin 2011 wordt de verdeling van de restanten van de Anne Frankboom afgerond, waarna de Stichting zal worden ontbonden.

Amsterdam, 26 december 2010

Mw. Prof. Dr. Helga Fassbinder
(voorzitter)

---- --

Stiftung Support Anne Frank Tree - Stichting Support Anne Frank Tree
Leliegracht 43, N
1016 GT Amsterdam
www.support-annefranktree.nl - support-annefranktree@dds.nl