Persbericht

UNIT4 introduceert CODA Cloud Rebel
~ Nieuwe optie in financiële software biedt vrijheid in keuze voor omgeving ~

Sliedrecht, 27 december 2010 - UNIT4 introduceert CODA Cloud Rebel, een nieuwe optie in CODA-Financials die het portfolio van deze softwareoplossing voor financieel beheer uitbreidt met een kostenefficiënt hosted deployment model. CODA Cloud Rebel richt zich met name op CFO's en CIO's van snel veranderende organisaties die hechten aan onafhankelijkheid en de vrijheid willen hebben om een keuze te maken tussen verschillende specialistische oplossingen, in de vorm die hen het meest aanstaat: on-premises, in de cloud of een hybride model.

CODA Cloud Rebel is onderdeel van de nieuwe 'Independence' productstrategie van UNIT4. Door de introductie van nieuwe softwareproducten, partner plug-ins en cloud-mogelijkheden op voor zowel de ERP-oplossing Agresso Business World als de financiële CODA-oplossingen helpt UNIT4 dynamische organisaties om organisatieveranderingen snel en kosteneffectief in de applicatie door te voeren.

CODA Cloud Rebel is beschikbaar via verschillende hosted computermodellen en omgevingen:
* Een Virtual-Machine (VM) omgeving: CODA Cloud Rebel biedt verschillende keuzes voor hardware waarmee organisaties kunnen migreren tussen cloud-gebaseerde en on-site omgevingen, wanneer ze willen. Dat kan inhouden:
- Een interne private cloud benadering (organisaties optimaliseren hun eigen hardware);
- Een externe private hybride cloud benadering (organisaties gebruiken externe hardware opties);
- Een hybride benadering (bevat een combinatie van de hierboven genoemde opties).


* Private cloud omgeving: Hierbij wordt de hosting van CODA Cloud Rebel beheerd door het UNIT4 Hybrid Computing Center. Gebruikers van CODA-Financials hebben hierdoor een vast aanspreekpunt en een een gecentraliseerd toeleverings- en rapportagecentrum en IT-support. De hybride private cloud opties die beschikbaar zijn om de data van een organisatie te managen en te hosten zijn:
- UNIT4 Hybrid Computing Center

- Industriespecifieke hosting centers
De software wordt gehost in de datacenters van Telecity, aanbieder van goed verbonden datacenters door heel Europa. Alle datacenter- en IT-diensten zijn ISO-27001 gecertificeerd.


* Een redundante web backbone en dataopslag-component: Deze sterke en beschermende oplossing combineert de beste functionaliteiten binnen het UNIT4 Hybrid Computing Center en de Telecity backbone. De hoge beschikbaarheid van deze bewerkingen laat datacenters binnen enkele seconden schakelen naar de kern van het probleem. Glasvezelkabels zorgen voor een extra beschermlaag zodat data-recovery en gecombineerde fail-over onmiddellijk toegepast kunnen worden.

"Grote ERP-aanbieders maken zich er nog steeds schuldig aan dat ze hun klanten afhankelijk maken van hun technologie", zegt Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij UNIT. "CODA Cloud Rebel biedt bedrijven juist de onafhankelijkheid en vrijheid om hun eigen technologieën op de meest effectieve manier te gebruiken. Het maakt gebruik van CODA's LINK-architectuur, die het mogelijk maakt om bedrijfssystemen toe te voegen of aan te passen zonder de controle te verliezen of het risico te lopen dat het systeem niet meer aan de eisen voldoet. Wij bieden CFO's alle voordelen van nieuwe technologische ontwikkelingen op een financieel softwareplatform dat zich al dertig jaar heeft bewezen en wordt vertrouwd door organisaties, ongeacht de veranderende omstandigheden waar ze mee te maken krijgen. Aankopers van bedrijfssoftware hoeven geen compromissen te sluiten. Als ze eenmaal verder hebben gekeken dan de verwarrende en vaak beperkte keuzes van grote ERP-aanbieders, sluiten ze zich aan bij de duizenden organisaties die een betere match voor hun wensen op zakelijk gebied hebben gevonden: oplossingen van UNIT4."