Woningcorporatie Ymere

Start bouw tweede fase koopwoningen in De Punt in Amsterdam Nieuw-West

27-12-2010

Op donderdag 16 december is de bouw gestart van 14 nieuwe koop eengezinswoningen in de Hoogheemraadbuurt in De Punt in stadsdeel Nieuw-West. Dit is de tweede fase van in totaal 42 eengezinswoningen van het nieuwbouwproject Westerpunt.

De woningen worden gerealiseerd door VOF De Stadstuinen, een samenwerking van Ymere en Bouwfonds. De start bouw van de woningen in de Hoogheemraadbuurt is mede mogelijk gemaakt door een stimuleringsbijdrage van het ministerie van VROM.

Wonen in een groene omgeving
De nieuwe eengezinswoningen worden gebouwd aan zes bestaande hofjes rond de Hoogheemraadweg en de Ingelandeweg. De woningen in Westerpunt zijn ontworpen door architectenbureau Lafour & Wijk. Het zijn ruime, zonnige en moderne eengezinswoningen. Alle woningen hebben een eigen tuin aan de voor en achterzijde van de woning. Dat de woningen in een behoefte voorzien blijkt uit het feit dat de woningen goed verkopen. Bijna alle 14 woningen van de tweede fase zijn al verkocht. Een opmerkelijk resultaat in een tijd waarin consumenten minder geneigd zijn om een woning te kopen.
Westerpunt ligt in een stadsdeel dat helemaal opbloeit. Bijna de hele openbare ruimte in De Punt wordt door het stadsdeel volledig opgeknapt. Er komen meer bomen en planten, andere bankjes en straatlantaarns en veel nieuwe voorzieningen voor kinderen. En op het grasveld aan de noordkant van De Punt komt een nieuwe tennisbaan te liggen.

Vernieuwing De Punt
De vernieuwing van De Punt is een aantal jaren geleden gestart. VOF De Stadstuinen heeft eerder in de wijk koopwoningen in de projecten Punthoven en Parkblok gerealiseerd. In mei is de bouw van sociale huurwoningen in de nabijgelegen Waterschapsbuurt gestart. Om de wijk tijdens de vernieuwing voor de huidige bewoners leefbaar te houden investeren Ymere, Bouwfonds en het stadsdeel in het interim-beheer voor de buurt. Ook is er een Sociaal Programma waarin activiteiten staan op het gebied van sociale samenhang, veiligheid en maatschappelijke ontwikkeling.

www.westerpunt.nl