KNHS

Bijscholing lager kader instructeurs
10 november 2010
bijscholing2008lammerthaanstra

Zoals gebruikelijk organiseert de KNHS ieder jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw de bijscholing voor de instructeurs niveau 2. Instructeurs die op dit niveau een diploma hebben zijn ponyclubleiders, commandanten, basisinstructeurs en kandidaatinstructeurs. De bijscholing vindt plaats op 27 en 29 december in het KNHS-centrum te Ermelo. Het onderwerp dit jaar is 'Ruiters in balans'.

Het voorlopige programma* van deze dagen ziet er als volgt uit:

10:00 uur:
Opening
10:10 uur:
Vertoning video van Lammert Haanstra Kind in de sport. Nadruk op rompstabiliteit. Aansluitend longeert Lammert Haanstra een paard los, zodat een beginnend ruiter vervolgens kan rijden op een paard dat ritmisch en door het lijf loopt. Ruiter krijgt zitles. 12:00 uur:
Pauze
13:30 uur:
Ongeveer 5 ponyruiters krijgen springles van Lammert Haanstra en Wim Bonhof. Centraal: balans en spel: gymnastiek op springende pony, veel in-uitjes, wenden, gewichtshulpen.
14:45:
Cynthia Danvers geeft aan groepen ruiters zitles met meerdere paarden die tegelijkertijd worden gelongeerd. Het beter leren zitten staat centraal. Ook mensen uit het publiek wordt gevraagd mee te doen. Centraal: spel, plezier, algemene coördinatie, gevoel voor ritme, grondoefeningen. Boodschap: zitlessen dienen vooraf te gaan aan het zelf gaan rijden.
16:00 uur:
Einde

Aan het einde van het programma krijg je gratis een dvd over dit onderwerp waaraan is meegewerkt door deskundigen zoals dressuuramazone Adelinde Cornelissen en springamazone Nathalie van der Mei.

(* Dit is een voorlopige opzet waar geen rechten aan kunnen worden ontleend.)

Bijscholing men-instructeurs
Ook voor de men-instructeurs is er een bijscholing. Deze staat gepland op 30 december en begint eveneens om 10.00 uur. De les wordt verzorgd door Ton Monhemius. Hij zal aan het werk gaan met verschillende aanspanningen in de dressuurgerichte training.

Wanneer je een actief lidmaatschap hebt bij de KNHS en je hebt in het verleden aangegeven graag weer uitgenodigd te worden, dan heb je ook een uitnodiging ontvangen. Mocht je, om welke reden dan ook, geen uitnodiging gehad hebben ontvangen, dan je je opgeven via onderstaand inschrijfformulier. De aanmelding wordt niet bevestigd maar is voor ons slechts een indicatie van het aantal te verwachten instructeurs. Je kunt het antwoordformulier voor vrijdag 17 december a.s. retourneren.

Voor de instructeurs die lesgeven onder het zadel en een actieve bevoegdheid hebben boven niveau 2 geldt dat zij zodra er een bijscholing voor het betreffende niveau wordt georganiseerd een uitnodiging krijgen van de KNHS.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van deze bijscholing bedragen 20,= per persoon (inclusief eenvoudige lunch). Dit bedrag dient contant op de dag zelf te worden voldaan.