Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 27-12-2010

Politie inzet tijdens Oud en Nieuw

Heuvelrug - De politie in Heuvelrug zet zich ook dit jaar weer in om samen met partners een bijdrage te leveren aan een veilig en feestelijk verloop van de jaarwisseling. De politie is voldoende aanwezig op straat om eventuele escalaties te voorkomen en daders van strafbare feiten aan te houden. De politie is extra alert op vernielingen, brandstichting en geweldplegers tegen hulpverleners zoals brandweer,- politie,- en ambulancepersoneel.

Wat kunt u doen?

Bent u getuige van een vernieling, brandstichting of een situatie waarbij hulpverleners belaagd worden? Grijp dan in door direct het alarmnummer 1-1-2 te bellen, probeer fotos te maken van de dader(s) en meld u aan bij de politie als getuige. Fotos en filmpjes kunt u aan de politie beschikbaar stellen door te uploaden via de website www.nationale-recherche.nl.

Heeft u informatie over een strafbaar feit, maar kent u de dader en wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Voor meer tips over wat u kunt doen voor meer veiligheid op straat, kijk op www.nederlandveilig.nl.

Aanhouding voor mishandeling

VEENENDAAL In de nacht van zondag 26 op maandag 27 december werd de politie rond 03.20 uur naar de Tuinstraat gestuurd. Er zou een persoon met een wapen rondlopen. Daar aangekomen trof de politie een groep aan. De persoon die aan het opgegeven signalement voldeed, werd apart genomen en gefouilleerd. De politie trof geen wapen bij de man aan. Wel zag deze persoon, een 46-jarige man uit Veenendaal, kans om een 25-jarige Veenendaler in zijn gezicht te slaan. Politieagenten hielden daarom de 46-jarige man aan voor mishandeling. De Veenendaler is overgebracht naar het politiebureau.

De politie onderzoekt wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest en vraagt mensen die meer weten contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Voertuig te water

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagavond raakte een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede met zijn voertuig te water. De man reed met zijn auto over de Broekweg in de richting van de sluizen. Toen hij uit moest wijken voor een tegemoetkomend voertuig verloor hij de controle over de auto, hierdoor kwam het voertuig op zijn kop in het water terecht. De man is zelf de auto uitgekomen en heeft hulp ingeschakeld. De man liep onbekend letsel op.