Gemeente Waddinxveen


Beperkte gladheidsbestrijding

De gemeente Waddinxveen heeft besloten om de bestrijding van de gladheid voorlopig alleen op de hoofdwegen, de wijkontsluitingswegen en de hoofdfietspaden op peil te houden. Dit vanwege het landelijke tekort aan wegenzout. Ook in Waddinxveen is de voorraad aan wegenzout zeer beperkt.

Om de hoofdwegen in Waddinxveen begaanbaar te kunnen houden, worden de wijkstraten niet of zeer beperkt gestrooid. Hierdoor is de kans op gladheid op deze straten groot. Om zo lang mogelijk de begaanbaarheid van de hoofdwegen te kunnen garanderen, wordt het beschikbare zout gemengd met zand. Bij extreme gladheid zullen de wijkstraten met zand worden gestrooid. Weggebruikers dienen deze winter rekening te houden met gladde wegen en moeten hierop goed voorbereid zijn. Bij de bebouwde komborden zijn waarschuwingsborden geplaatst.

De extreem hevige sneeuwval in december heeft ook in Waddinxveen voor veel overlast gezorgd voor het verkeer. Met name in de wijkstraten heeft het ruimen van de grote hoeveelheid sneeuw de nodige kopzorgen opgeleverd. Dankzij een goede aanpassing van verkeersdeelnemers heeft dit niet tot ernstige incidenten geleid.

De gemeente Waddinxveen roept bewoners op om bij sneeuwval het trottoir in de directe nabijheid van de woning sneeuwvrij te maken. Daardoor kunnen mensen die wat slechter ter been zijn veiliger wandelen. De medewerkers van de gemeente kunnen hun inspanningen dan richten op de overige straten, brugdekken en dergelijke.
Â