Gemeente Cranendonck


KICK-project werpt zijn vruchten af in 2010

Samen met Fysiovisie, PozoB en enkele gemeenten waaronder Cranendonck heeft Sportservice Noord-Brabant in 2010 gewerkt aan de ontwikkeling van een methodiek waarin fysiotherapeuten gaan samenwerken met lokale sport- en beweegaanbieders met als doel mensen met een chronische aandoening te begeleiden naar een actieve leefstijl: het KICK-project (Kansen voor Inactieven door het bieden van Continuïteit en Kwaliteit).

En het KICK-project scoort: 79 trainers/begeleiders van beweegactiviteiten van 22 verschillende takken van sport hebben het afgelopen jaar de scholing `Bewegen met diabetes' vanuit het KICK-project gevolgd. Daarnaast heeft 50% van de fysiotherapeuten uit de pilot gemeenten een samenwerkingsverband met 3 of meer beweegaanbieders opgezet en is 79% van de patiënten die zij doorverwezen hebben naar een beweegactiviteit daadwerkelijk gestart. Cijfers die er niet om liegen.

In Cranendonck en de andere pilot gemeenten is een voorlichtingsbijeenkomst met als thema "Een leven lang bewegen" en een scholingsbijeenkomst "Bewegen met diabetes" georganiseerd. Een database met uitgebreide informatie over de beweegactiviteiten www.sportenbeweegwijzer.nl maakt het beweegaanbod inzichtelijk en toegankelijk voor zowel zorgverleners als mensen met een beweegwens. Hierin wordt samen gewerkt met de BeweegKuur. Zo kan met 1 klik op de muis snel een passend beweegaanbod in de buurt gevonden worden.