Politie Drenthe

Maandag 27 december 2010

Provincie Drenthe, 27-12-2010

Politie bekeurd jongeren die overlast veroorzaken

HOOGEVEEN Vrijdagavond bekeurde de politie in het Steenbergerpark in Hoogeveen vier jongeren die voor overlast zorgden. Na meldingen uit de buurt troffen agenten jongeren aan die rondom een vuur zaten en alcohol dronken. Woensdagavond was er ook al een vuurtje gestookt maar toen trof de politie geen jeugd meer aan. Deze keer echter wel, vooral door de snelle en goede manier waarop buurtbewoners dit meldden. De jongeren varieerden in leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Twee jongeren kregen een bekeuring voor het in brand steken van rommel, de twee anderen voor het drinken van alcohol op een openbare plaats.

Onder invloed in het verkeer

ERICA Op de Peelstraat in Erica werd zondagmiddag een 26-jarige automobilist uit Schoonebeek onwel. De man was met veel lawaai met zijn auto tot stilstand gekomen en maakte heftige ongecontroleerde bewegingen met armen en benen. Omstanders die hier op af kwamen haalden de sleutels uit de auto en belden de politie en de ambulance. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en daar onderzocht. Omdat de politie vermoedde dat de man mogelijk verkeerde onder invloed van drugs nam een arts in het ziekenhuis bloed van hem af. Dit wordt nader onderzocht een afhankelijk van de uitkomst besluit de politie of er proces-verbaal wordt opgemaakt.

RODEN Op de Jasmijnlaan in Roden hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (655 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

GIETEN Op de Hofakkers in Gieten hield de politie in dezelfde nacht een 22-jarige beginnend bestuurder uit Groningen aan. Hij bestuurde een auto en had gedronken (360 ugl). Omdat hij valt onder de categorie beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd..

Man aangehouden voor vernielen politieauto en mishandelen en agent

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige man uit die plaats aan. De man trapte op de Hoofdstraat een deuk in een hem voorbijrijdende onopvallende politieauto. Hij werd hierop aangehouden door de agenten die in deze politieauto zaten. De man verzette zich hevig en trapte één van de agenten. Pas nadat hij bespoten was met pepperspray kon hij worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De agent die een paar trappen kreeg deed aangifte van mishandeling. Ook wordt er aangifte gedaan van het vernielen van de politieauto.

Vervelende jongeren aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Voor een horecagelegenheid aan de Vaart zz in Nieuw Amsterdam hield de politie in de nacht van zondag op maandag twee jongens van 17 en 18 jaar uit Veenoord aan. De jongens waren met nog een aantal jongeren uit de discotheek gezet omdat ze zich vervelend gedroegen. Dit gedrag ging buiten verder waarop de politie werd gewaarschuwd. Tijdens een schermutseling die ontstond werd de bedrijfsleider door de 17-jarige jongen bedreigd. Deze jongen werd hierop aangehouden door de politie. Dit aanhouden ging gepaard met verzet en het uitschelden en beledigen van de agenten. De 18-jarige jongen ging zich er mee bemoeien en trachtte te voorkomen dat de politie zijn vriend mee nam. Ook hij ging zich te buiten aan het beledigen van de agenten, waarna ook hij werd aangehouden. Beide jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. De bedrijfsleider en de twee agenten deden aangifte.

Middelvinger opgestoken

MEPPEL Op de Jan Tooroplaan in Meppel hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen zat in een auto en stak bij het voorbijrijden van enkele agenten zijn middelvinger tegen hen op. Hij is aangehouden voor belediging en voor verhoor ingesloten. De agenten deden aangifte.

Agenten uitgescholden

BEILEN Voor een discotheek aan de Domoweg in Beilen hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 23-jarige man uit Groningen aan. De man was door zijn vervelend gedrag uit de discotheek gezet maar bleef buiten scheldend en tierend rondlopen. Agenten probeerden hem te bewegen weg te gaan. Dit goed bedoelde signaal pikte hij echter niet op, in tegendeel zelfs. Hij schold de agenten uit voor kankermongolen waarop hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op een politiebureau. De agenten deden aangifte van belediging.