Politie Groningen

Maandag 27 december 2010

Provincie Groningen, 03-01-2011

Man beroofd door twee mannen

APPINGEDAM Op de Woldweg is zaterdagnacht rond 02:15 uur een 30-jarige man uit Appingedam beroofd. Het slachtoffer werd aangesproken door twee mannen. Hij werd direct in zijn gezicht geslagen en tegen de grond gewerkt. De mannen eisten geld en namen vervolgens de mobiele telefoon en een sleutelbos van het slachtoffer mee. Door de klappen liep het slachtoffer vermoedelijk een kapotte lip op waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De verdachten maakten zich na de overval rennend uit de voeten. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt poging straatroof

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een poging straatroof aan de Prinsesseweg in Groningen. Zondagochtend, omstreeks 07:15 uur, werd een 63-jarige man uit Haren op de hoek met de Wilhelminakade door een man aangesproken. Hij kreeg te horen dat hij zijn spullen moest afgeven. Hierop ontstond een worsteling tussen dader en slachtoffer. Het slachtoffer sloeg de overvaller in zijn gezicht. De 63-jarige man raakte hierbij gewond aan zijn hand. De straatrover rende hierna zonder buit weg. Het slachtoffer lichtte pas later op de dag de politie in. De politie beschikt over een signalement van de dader. Het gaat om een man met een getinte huidskleur, tenger postuur en ongeveer 1,80 mtr. lang. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie onderzoekt inbraken in bedrijfspanden

VEENDAM/TOLBERT- De politie onderzoekt twee inbraken in bedrijfspanden. Zo werd zaterdagnacht in een uitvaartcentrum aan de Langeleegte in Veendam ingebroken. De daders forceerden een toegangsdeur met grof geweld. Bij het doorzoeken van het pand werd niemand meer aangetroffen. Vermoedelijk zijn de daders er zonder buit vandoor gegaan. Ook werd op eerste kerstdag in een bakkerij in de Hoofdstraat in Tolbert ingebroken. Uit onderzoek bleek dat de inbrekers via een vernielde ruit het bedrijfspand waren binnengekomen. De daders gingen er met de inhoud van de kassa vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Onderzoek naar vernielingen voetbalcomplex

NIEBERT De politie doet onderzoek naar vernielingen op sportpark De Wieken in Niebert. In de nacht van zaterdag op zondag zijn op het sportpark diverse ruiten van een clubgebouw ingegooid. Ook ruiten in een ander gebouw moesten het ontgelden. Langs een voetbalveld werden afvalcontainers vernield. De plaatselijke voetbalclub is door de vernieling fors gedupeerd. De politie wil graag spreken met mensen die informatie hebben over de vernielingen. Getuigen kunnen bellen met de politie in Leek via 0900-8844 (lokaal tarief).

Onderzoek naar branden

WINSCHOTEN De politie doet onderzoek naar een brand in de Sint Vitusstraat in Winschoten. Zondagavond vlak voor middernacht kregen de brandweer en de politie een melding van een brand in een leegstaand pand. De politie is begonnen met een technisch onderzoek om de oorzaak van de brand te achterhalen.

BEDUM De politie doet onderzoek naar een autobrand aan de Grotestraat in Bedum. In de nacht van zondag op maandag brandde rond 00.40 uur een bedrijfsauto uit. Direct na de melding heeft de technische recherche sporenonderzoek gedaan. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de autobrand. De eigenaar van de wagen heeft aangifte gedaan.

Meisje gewond na vechtpartij

MARUM Bij een vechtpartij in de omgeving van de Noorderstraat in Marum is zondagnacht een meisje (gegevens niet bekend) gewond geraakt. Het meisje wilde een woordenwisseling tussen een aantal ruziënde jongeren sussen, maar kreeg vervolgens een klap van een van hen. Ze raakte gewond aan haar gezicht. Door de klap verloor ze ondermeer een tand uit haar gebit. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie wil graag weten wat zich heeft afgespeeld in en rondom horecagelegenheden nabij de Noorderstraat en Wendsteinstraat. Mensen die informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek.

Politie controleert in Steentilstraat

GRONINGEN De politie heeft zondag diverse bonnen uitgeschreven in de Steentilstraat in Groningen. In de straat in de binnenstad van Groningen waren diverse autos op de stoep of midden op de rijbaan geparkeerd. Later die avond hield de politie een 35-jarige automobilist uit Haren aan. Agenten zagen de man in een auto stappen die onjuist was geparkeerd. Agenten roken dat hij softdrugs had gebruikt. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Naar aanleiding van klachten uit de omgeving controleert de politie regelmatig in of nabij de Steentilstraat.