Politie Zeeland


---

2248-2010 Politiewagen betrokken bij aanrijding, Middelburg
Zondagavond is een politieauto, met daarin twee agenten, in aanrijding gekomen met de auto van een 19-jarige Middelburger.
Omstreeks 22.30 uur reden de agenten weg vanaf de binnenplaats van het bureau Achter de Houttuinen. Bij het oprijden van de Looierssingel zagen zij een van linkskomende auto over het hoofd die vervolgens tegen de linkerflank van de politiewagen botste.

Een ambulance kwam ter plaatse en alle betrokkenen werden onderzocht. De twee agenten klaagden beiden over pijn in nek en rug. Zij zijn ter plaatse door ambupersoneel bekeken maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De 19-jarige Middelburger liep een lichte verwonding op aan zijn been.
Door de aanrijding zijn de twee betrokken voertuigen vermoedelijk total loss.

2249-2010 Rijbewijs ingevorderd, Goes
Op de Ringbaan West is maandagmorgen rond 06.00 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Bij een beginnend bestuurder wordt het rijbewijs ingevorderd als de uitslag boven de 350 ugl (uitgeademde lucht) zit. Bij hem was dit het geval namelijk 830 ugl. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren op het bureau.

2250-2010 Auto gestolen in Vlissingen
In Vlissingen is tussen donderdag 23 en zondag 26 december een grijze VW Transporter gestolen.
De auto stond geparkeerd aan de Kleine Kerkstraat en was voorzien van het kenteken 22-VRL-8.