Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Verdachte van straatroof aangehouden

Alphen aan den Rijn, 27-12-2010 o Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 24 december rond 15.30 uur een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden in het Bospark op verdenking van het beroven van een vrouw.

De 78-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn liep door het park toen een man naast haar ging fietsen en een schop tegen haar boodschappenkar gaf. Hij bedreigde de vrouw dat hij haar zou slaan als zij hem geen geld zou geven. De vrouw antwoordde dat zij geen geld had en wilde doorlopen. De man blokkeerde haar de weg en drong aan op geld. De vrouw was bang dat de man haar iets aan zou doen en gaf hem daarom geld, waarna hij wegfietste.

Een getuige zag de beroving gebeuren en waarschuwde de politie. Zij kwam ter plaatse en zocht in de omgeving naar de man. De politie trof op een brug een herenfiets aan en had het vermoeden dat deze van de man was die eerder de vrouw had beroofd. De fiets is daarom meegenomen naar het politiebureau.

De getuige die eerder die middag de beroving had zien gebeuren zag de verdachte later weer lopen in het park en waarschuwde de politie. Zij ging naar het park en zag op de brug die uitkomt op de Anna van Burenlaan een man lopen die voldeed aan het signalement. De man is vervolgens aangehouden. Hij droeg een fietssleutel bij zich die paste op het slot van de fiets die door de politie in beslag genomen was. De Alphenaar is ingesloten en de politie onderzoekt of de man bij meer berovingen in Alphen aan den Rijn betrokken is geweest.