Politie Brabant-Noord

Alcoholcontrole

Meierij, 27-12-2010

Medewerkers van het team Verkeershandhaving hebben zondag op verschillende locaties in het district Meierij alcoholcontroles uitgevoerd. Tussen 21.0 en 05.00 uur werden in totaal 535 blaastesten van bestuurder afgenomen.

Bij een controle op de Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch reed van de 30 gecontroleerde bestuurders niemand onder invloed.

Van de 250 gecontroleerde voertuigen bij een controle op de Brederoweg in Boxtel had een bestuurder te veel alcohol gedronken.

Op de N65/Helvoirtseweg in Vught werden wel vijf van de 255 gecontroleerde bestuurders bekeurd in verband met rijden onder invloed. Een beginnend bestuurder en een 'ervaren' automobilist hadden zoveel gedronken dat het rijbewijs werd ingevorderd.

Omdat het team Verkeershandhaving beschikt over een zogenaamde alcoholbus, die is uitgerust met een ademanalyseapparaat, hoeven overtreders niet mee naar het politiebureau. Daardoor kunnen de agenten effectiever worden ingezet, waardoor meer mensen worden gecontroleerd.

Tijdens een afzonderlijke controle door de politie werd een 32-jarige Bossche automobilist aangehouden op de Nicolaas Fierlantstraat in Rosmalen omdat hij te veel had gedronken. De man had ruim drie maal te veel alcohol in zijn bloed, waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren.