Gemeente Echt-Susteren


Aannemer brandweerkazerne Echt bekend

Aannemersbedrijf Louis Scheepers BV uit Roermond heeft de aanbesteding van bouw- en installatietechnische bestekken voor de nieuwbouw van de brandweerkazerne gewonnen. Zij gaan vanaf januari 2011 starten met de bouw van de brandweerkazerne Echt met oefenpost. De aannemer leverde de laagste inschrijving bij de op 8 november 2010 gehouden aanbesteding en voldeed tevens aan alle gestelde aanbestedingscriteria voor de nieuwbouw.

Aannemersbedrijf Louis Scheepers BV is uiteindelijk naar voren gekomen uit een openbare aanbestedingsprocedure met voorselectie. Uit de gehouden voorselectie werden 5 aannemers geselecteerd om mee te doen met de inschrijving voor de nieuwbouw. Vervolgens werden op 8 november 2010 de enveloppen geopend bij de aanbesteding. Na de aanbesteding zijn de aangeleverde stukken van de laagste inschrijver: Aannemersbedrijf Louis Scheepers BV door het projectteam van de gemeente gecontroleerd op compleetheid en het voldoen aan de aanbestedingsprocedure. Tevens is de ingediende inschrijfbegroting gecontroleerd. Na deze controle is een gunningsadvies opgesteld, deze is besproken in de stuurgroep van de nieuwbouw van de brandweerkazerne. De stuurgroep heeft vervolgens het voornemen tot gunning aan de laagste inschrijver bekend gemaakt aan de inschrijvende aannemers. Daarna volgde de zogenaamde Alcatelperiode van 15 dagen, waarin de aannemers bezwaar konden maken tegen het gunnen aan deze aannemer. Inmiddels is de Alcatelperiode afgelopen en hebben geen van de belanghebbenden bezwaar aangetekend tegen de voorgenomen gunning. Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Echt-Susteren heeft daarop besloten om de werkzaamheden te gunnen aan Aannemersbedrijf Louis Scheepers BV.

Start van de werkzaamheden

Aannemersbedrijf Louis Scheepers BV start in januari 2011 met de werkzaamheden voor de nieuwbouw. De nieuwe brandweerkazerne met oefenpost is naar verwachting gereed in het 4e kwartaal van 2011.

Â