Laatste week A la c'Arte met activiteiten voor jong en oud

27/12/2010 12:27

Noordbrabants Museum

t/m 2 januari 2011

Nog t/m zondag 2 januari is in het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch de expositie A la c'Arte te zien. Deze expositie serveert een heerlijke mix van eten in de kunst en is een culinaire ontdekkingstocht voor iedereen. Speels en eigentijds en aan de hand van drie thema's. Kom naar de gratis rondleiding op 2 januari of doe mee aan de workshops tijdens de kerstvakantie!

Samenwerking Brabantse sterrenkoks

In een van de thema's in de expositie, 'Ingrediënten', wordt u verrast door de bijdragen van vier Brabantse sterrenkoks: Gerrit Greveling (Chalet Royal, 's-Hertogenbosch), Joost Verhoeven (Cordial, Oss), John Kocken (De Heer Kocken, Vught) en meesterkok Cas Spijkers. Ze tonen in tekst en beeld hoe ze - geïnspireerd door de kunstwerken - fantastische gerechten bereiden. Verder worden bij het thema 'Maaltijden' smakelijke verhalen voorgeschoteld van culinair recensent Jeroen Thijssen, terwijl bij 'Symboliek' de kunsthistorici van het museum de verborgen betekenis onthullen van het afgebeelde eten.

Kinderactiviteiten kerstvakantie

In de kerstvakantie worden er vele smaakvolle activiteiten georganiseerd. Op 28, 29 en 30 december zijn er om 11.00 en 14.00 uur smaakworkshops voor kinderen. Ze proeven van zoet, zout en zuur, waarna ze in de tentoonstelling A la c'Arte op zoek gaan naar deze smaken. Reserveer een plaats via kerstvakantie@noordbrabantsmuseum.nl. Graag naam, aantal kinderen, telefoonnummer, (voorkeurs)datum en -tijdstip vermelden. Is er geen plaats meer in de workshop of komt het tijdstip niet gelegen? Vraag dan aan de museumbalie naar de gratis smaakroutes voor kinderen!

Gratis rondleiding volwassenen

Op zondag 2 januari worden er voor volwassenen gratis rondleidingen georganiseerd door de tentoonstelling A la c'Arte. De rondleidingen starten om 13.00 en 14.00 uur en duren ca. 45 minuten. U betaalt alleen entree tot het museum. Wilt u meer weten over de kunst van het eten en het eten in de kunst? Pak dan deze laatste kans om A la c'Arte nog te zien! Reserveren voor deze rondleidingen is niet nodig.

Recepten van de sterrenkoks!

De speciale publicatie bij de tentoonstelling (met alle recepten van de sterrenkoks!) is nu voor maar 6,95 euro te verkrijgen in de Museumwinkel.

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op www.noordbrabantsmuseum.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.noordbrabantsmuseum.nl