Politie Twente

Man aangehouden voor mishandeling Almelo
Een 18-jarige man uit Almelo is maandag 27 december aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot.

Rond 05.00 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een getuige, die vertelde dat er gevochten werd op het Centrumplein in Almelo. De agenten zagen daar dat de 18-jarige man de 20-jarige man een trap en een klap in het gezicht gaf. De man is aangehouden. De aanleiding voor de vechtpartij is niet duidelijk. De 20-jarige man is met letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gegaan. (2010114612)

Man verzet zich na aanhouding
Enschede
Een 20-jarige Enschedeër is maandag 27 december rond 01.30 uur aangehouden voor mishandeling.

Politieagenten zagen dat de man ruzie had met een portier van een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. De 20-jarige man heeft daarbij een klap gegeven aan de portier. Hij is daarop door de agenten aangehouden en in een politieauto gezet met de bedoeling naar het bureau te rijden. In de auto werd de man erg agressief want hij was het niet eens met zijn aanhouding. Hij verzette zich hevig en heeft daarbij agenten geschopt, uitgescholden en bespuugd. Een agent heeft hierbij kneuzingen in zijn gezicht opgelopen. Politieagenten hebben hem uiteindelijk onder controle kunnen krijgen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2010114585)

Man deelt klappen uit
Enschede
Een 18-jarige man uit Enschede is maandag 27 december aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige man uit Enschede.

De 18-jarige man kreeg ruzie met de 22-jarige man in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. De ruzie zou gaan om een meisje. De 18-jarige man heeft de 22-jarige man een paar keer geslagen. Hij is aangehouden en ingesloten. (2010114591)

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Op Het Plein in Hengelo is 26 december een 41-jarige winkeldief uit Almelo aangehouden. De man rekende een dvd-box af bij de kassa, maar de spelcomputer die hij in zijn zak had gestopt betaalde hij niet. Beveiligingspersoneel van de winkel hield de man aan, waarbij de verdachte bedreigingen uitte. Ze hebben de man overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010114540)

Man aangehouden na doorrijden na aanrijding Almelo
In de nacht van 26 op 27 december is een 33-jarige man uit Almelo rond 3.00 uur aangehouden voor doorrijden na een ongeval. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Almelo. De politie kreeg een melding dat aan de Nieuwstraat in Almelo een auto beschadigd was. Ter plaatse bleek de auto inderdaad flink beschadigd. Een getuige meldde dat hij na het horen van een klap een auto zag wegrijden. Door het kenteken te checken wist de politie de vermoedelijke dader te vinden. De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek uit een ademanalyse dat hij bovendien te diep in het glaasje had gekeken, hij blies 1.4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is een proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. (2010114595)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

27-12- 2010
Kirsten ter Halle/Joyce van Essen: 053-4555588


---- --