Gemeente Noordwijkerhout


Positieve resultaten op het gebied van de Wmo

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) omvat activiteiten die het mensen mogelijk maken om mee te doen in de samenleving. Dit wordt in de Wmo verwoord in negen prestatievelden. U kunt hierbij niet alleen denken aan het geven van informatie, advies en cliëntondersteuning of de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers. Maar ook aan het bevorderen van het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking en het verlenen van voorzieningen voor deze mensen of het bieden van ondersteuning aan jeugdigen en hun ouders met vragen over opgroeien en opvoeden.

Om een beeld te krijgen hoe we het doen op het gebied van de Wmo in Noordwijkerhout en waar de mogelijke verbeterpunten liggen heeft de gemeente samen met 168 andere gemeenten deelgenomen aan de benchmark Wmo 2010. De resultaten uit deze benchmark zijn verwerkt in een rapport en tonen de resultaten van de gegevens van 2009. De benchmark Wmo geeft niet alleen informatie over de stand van zaken binnen onze gemeente maar ook in vergelijking tot andere gemeenten.

Op een groot aantal prestatievelden scoort de gemeente Noordwijkerhout gelijk of zelfs hoger dan het gemiddelde. Daar waar de score lager ligt dan het gemiddelde wordt goed gekeken naar de oorzaak hiervan. Zijn de gegevens goed aangeleverd en geïnterpreteerd, heeft de lagere score te maken met lokale prioriteiten en niet onbelangrijk, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we dit in de toekomst verbeteren.
* Benchmarkrapport 2010 en resultaten van 2009

Heeft u naar aanleiding van de benchmark 2010 nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw. E. Bulle, beleidsmedewerker Wmo, telefoon (0252) 343 804 of via e-mail ebulle@noordwijkerhout.nl.