Gemeente Maassluis

2011: het Europees jaar van het vrijwilligerswerk

Ook gemeente Maassluis zet haar vrijwilligers en hun vrijwilligerswerk in het kader van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 in de schijnwerpers. Alle activiteiten van het Vrijwilligerssteunpunt staan komend jaar in het teken van het Europees jaar. Na de opening van dit bijzondere jaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 3 januari in het stadhuis, wordt gestart met een campagne van posters en ansichtkaarten van 3 tot 19 januari 2011 om de vrijwilligers in Maassluis te bedanken voor hun inzet.

Meer dan 100 miljoen Europeanen zetten zich in als vrijwilliger en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 wil dit vrijwilligerswerk aanmoedigen en ondersteunen door, onder andere het uitwisselen van ervaringen en goede praktijkvoorbeelden en het waarderen van de inzet van vrijwilligers.

In Nederland zijn zo'n vijf miljoen vrijwilligers actief. Zij zetten zich in voor anderen en de samenleving. Vrijwilligerswerk is voor iedereen in velerlei opzichten van onschatbare waarde: voor vrijwilligers zelf, voor hun organisatie en ook voor degene aan wie zij diensten leveren.

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten opent donderdag 13 januari a.s. het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 in Nederland. In Maassluis gebeurt dat al tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 3 januari in het stadhuis. Daarna wordt direct begonnen met het nomineren voor de Maassluise vrijwilliger van het Europees jaar 2011. Er wordt gezocht naar vrijwilligers, vrijwilligersprojecten en
-initiatieven in de categorieën: passie, competentie, verbinding en innovatie. NL DOET vindt vervolgens plaats op 18 en 19 maart en van 11 tot 18 september is de `week van het applaus'. Benieuwd naar een volledig overzicht van de activiteiten in 2011? Kijk dan op de website van het Vrijwilligerssteunpunt: www.zoekvrijwilligerswerk.nu. Een goed Europees Nieuwjaar gewenst!